Aydın'da ABD Ve İsrail'e Kefendi Kudüs Tepkisi

AYDIN – Aydın’da AK Parti ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen eylemde ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklaması kefenle protesto edildi.

Aydın'da ABD Ve İsrail'e Kefendi Kudüs Tepkisi
Aydın’ın Efeler ilçesi İstasyon Meydanı’nda AK Parti ve AGD öncülüğünde düzenlenen eyleme AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş, Gençlik Kolları İl Başkanı Enes Yıldız, AGD Aydın Şube Başkanı Hüseyin Sinan ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri destek verdi.

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, yaptığı açıklamada; “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmadan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs7ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle Arabıyla Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin insanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, işbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ’dünya 5’ten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmektedir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak, Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız” dedi.



AGD’den kefenli tepki

İki dernek üyesinin “Kudüs için kefenimizi giydik” yazılı kefenle katıldığı eylemde konuşan AGD Başkanı Sinan ise, “Kudüs’ü işgal eden İsrail, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkı iradesini yansıtmak için meydanlardayız. ABD’nin aldığı bu karar sadece Müslümanları ilgilendiren bir karar değil, vicdan sahibi olan her insanı ilgilendiren bir karardır. ABD burada insanlığa karşı da bir suç işlemektedir. Çünkü bir milletin ve devletin sınırları içerisinde başka bir devlet adına temsilcilik açma gibi bir işgal girişiminde bulunmuştur. Elindeki kara propaganda gücü ile İslam’ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD’nin sadece dünya silah ticaretindeki liderliği ile dahi terörün yuvası olduğu tescillidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA