Amman'da Trump'ın Kudüs Kararı Protesto Edildi

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsaril’in başkenti olarak tanıma kararı Ürdün’de Cuma namazından sonra başkent Amman’da binlerce kişi tarafından protesto edildi. Cuma namazından sonra El-Hüseyin Camisinde toplanan halk Trump’ı protesto etti.

Amman'da Trump'ın Kudüs Kararı Protesto Edildi
İslami Hareket tarafından yapılan çağrıya uyan on birlerce Ürdün’lü Cuma namazından sonra sokaklara dökülerek ABD yönetimini protesto etti. Gösterilerde Başkan Trump’ın kararının hukuksuz olduğu ve Filistin davasına haksızlık olarak nitelendi.

Protesto gösterilerine katılanlar, Ürdün hükumetine İsrail ile ilişkileri kesme çağrısı yaparak Ürdün ve İsrail arasında imzalanan Wadi - Araba anlaşmasını iptal edilmesini istedi. Gösterilerde Hükumetten Amerika’yı bu kararından caydırıcı kartlarını kullanmasını istedi.

Protesto gösterilerine katılanlar Arap ve İslam ülkelerine içinde Mescid-i Aksa bulunan Kudüs’ü korumak için harekete geçme çağrısı yaptı. Gösterilerde İsrail bayrağı yakıldı, Amman’daki ABD büyükelçiliğinin kapatılması ve Amerikan ürünlerine boykot uygulanmasını istendi.
Kaynak: İHA