Adıyaman Üniversitesi Mozaik Çalıştayı Ve Yarışmasına Katıldı

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Şanlıurfa’da gerçekleştirilen "Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışmasına" katıldı.

Adıyaman Üniversitesi Mozaik Çalıştayı Ve Yarışmasına Katıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğe Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Dekan Prof. Muhammet Alagöz, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlikte çağdaş türk sanatçılarının eserlerinin mozaik tekniğiyle uygulaması kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinden Esra Karayiğit, Fatma Çifti ve Ruken Demiral tarafından Dekan Prof. Alagöz’ün "Atatürk Barajı (Samsat)" adlı eserini mozaik tekniğinde uyguladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, gerek kendileri gerekse de öğrenciler için olumlu bir etkinliğe imza attıklarının altını çizerek, “Şanlıurfa’nın sanatsal ve kültürel yapısına katkı sunmak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan ’Mozaik Çalıştayı ve Yarışması’ programına Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümümüz davet edilmiştir. Bu gurur verici bir durum. Bizler de Fakülte olarak üzerimize düşeni yaptık. Öğrencilerimizin katılım ve çalışmalarıyla Şanlıurfa’da yapılan uluslararası etkinlikte Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık" dedi.

Kaynak: İHA