75'İnden Sonra Dünyası Yeniden Aydınlandı

Adana’da 75 yaşındaki hastanın görmeyen gözü, lazer tedavisiyle tekrar görmeye başladı.

75'İnden Sonra Dünyası Yeniden Aydınlandı
Nazif K. 4 yıl önce bir hastanede göz kliniğinde glokom (göz tansiyonu) ve katarakt tanısı konularak ameliyata alındı. Hastanın ameliyat sonrasında sol göz görmesini, el hareketleri seviyesine kadar kaybettiği fark edildi ve hastane tarafından herhangi bir açıklama yapılmadan yanlış teşhis ve damla tedavisiyle 4 yıl boyunca takip edildi.

Gözünün artık görmeyeceğine inanan Nazif K. araştırmaları sonucunda Op. Dr. Asım Kayıklık’ın alanındaki başarılarını duyarak Adana Özel Ortadoğu Hastanesi’ne başvurdu. Asım Kayıklık tarafından yapılan kontroller sonucu hastaya lazer işlemi uygulandı. Aynı gün içerisinde Nazif K. tekrar kontrole çağrılarak muayene edildi ve görme seviyesinin el hareketlerinden yüzde 70 seviyesine kadar arttığı tespit edildi.

Sağlığına kavuşan 75 yaşındaki Nazif K. sevinç gözyaşlarına boğularak, "Tekrar gördüğüme inanamıyorum. Doktorum dünyamı aydınlattı. Doktoruma ve Ortadoğu Hastanesi’ne ölene kadar dua edeceğim" dedi.

Op. Dr. Asım Kayıklık’da doğru bilinen yanlışların zaman zaman hastalıkların erken teşhis edilmesini engelleyebildiğini ifade ederek, "Tedavilerin başarısını da olumsuz etkileyebilir. Düzenli göz muayenesi ile hastalıkların durumu erken teşhis edilir. Herhangi bir rahatsızlık durumunda ise eşe dosta danışmak yerine en kısa zamanda doktora başvurulması gerekir. Hastamızın kontrolleri artık bizde. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA