3. Gülsin Onay Piyano Günleri Başlıyor

Dünyaca ünlü Kübalı virtüöz Mauricio Vallina resitali ile başlayacak 3’üncü Gülsin Onay Piyano Günleri, 11-16 Aralık tarihleri arasında sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

3. Gülsin Onay Piyano Günleri Başlıyor
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gülsin Onay Piyano Günleri 11 Aralık Pazartesi günü sanatseverler için kapılarını açıyor. 11-16 Aralık tarihleri arasında dünyaca ünlü piyanistleri Tekirdağ’da ağırlayacak etkinliğin açılış gecesi MauricioVallina’nın resitali ile başlarken 12 Aralık Salı günü Özgür Ünaldı, 13 Aralık Çarşamba günü Salih Can Gevrek, 14 Aralık Perşembe günü Cemil Yener Gökbudak, 15 Aralık Cuma günü Ufuk Mete Şahin yer alırken etkinliğin kapanışında dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay müzik ziyafeti verecek. Festivalde ayrıca tüm piyanistler, 110. doğum yıl dönümü nedeniyle değerli bestecimiz Ahmet Adnan Saygun’un bir eserine yer verecekler.

“Başarılı isimleri dinleyeceğiz”

Bu yıl 3.sü düzenlenen Piyano Günleri programı hakkında bilgi veren Gülsin Onay, “Geçtiğimiz yıllarda açılışını yaptığım, bu yıl kapanışını yapacağım Piyano Günleri, uluslararası üne sahip piyanist Mauricio Vallina’nın resitaliyle açılacak. Bir sokağa ismimi veren, daha sonra da bu Piyano Günlerini düzenlemeye başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Ekrem Eşkinat’a ve tüm emeği geçenlere, yalnız kendi adıma değil, ülkemiz adına da çok teşekkür ediyorum. Bu yılki programı oluştururken özellikle genç piyanistlere yer vermeyi amaçladım, yurt içinde kazandıkları başarıları, yurt dışında taçlandıran çok başarılı gençleri dinleyeceğiz. Ben de 16 Aralık’taki kapanış konserinde buluşacağım Tekirdağlı dinleyicilerimle. Çok mutluyum, gururluyum” diye konuştu.



“Şehrimizi nitelikli programlar ve seçkin sanatçılarla buluşturmaya devam edeceğiz”

Dünyaca ünlü piyano virtüözlerini Süleymanpaşa’da konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da, “Sanatı ve sanatçıyı her zaman önemsiyoruz. Sanatçıya ve eserine, bizlere, tüm insanlığa sunulmuş birer armağan olarak bakıyoruz. Süleymanpaşalı sanatseverleri, nitelikli programlar ve seçkin sanatçılarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.



“Tüm Tekirdağ halkını bu güzel anları kaçırmamak için resitallere bekliyorum”

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserlere tüm Tekirdağlıları davet eden Eşkinat, “Şehrimizde 3. kez düzenlediğimiz Gülsin Onay Piyano Günleri kapsamında 6 gün boyuna inanılmaz güzel anlar yaşayacağız. Tüm Tekirdağ halkını bu güzel anları kaçırmamak için resitallere bekliyorum” diye konuştu.

3’üncü Gülsin Onay Piyano Günleri, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda müzikseverlerin beğenisine ücretsiz olarak sunulurken tüm resitaller saat 20:30’da başlayacak.

3. Gülsin onay piyano günleri programında 11 Aralık Pazartesi 20.30 - Mauricio Vallina ,12 Aralık Salı 20.30 - Özgür Ünaldı, 13 Aralık Çarşamba 20.30 - Salih Can Gevrek, 14 Aralık Perşembe 20.30 - Cemil Yener Gökbudak, 15 Aralık Cuma 20.30 - Ufuk Mete Şahin ,16 Aralık Cumartesi 20.30 - Gülsin Onay sahne alacak.
Kaynak: İHA