23. Gezici Film Festivali

Ankara Sinema Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen 23. Gezici Film Festivali'nin Kastamonu ayağı, 1214 Aralık'ta gerçekleştirilecek KÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Soydan: 'Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği gösterimler ücretsiz olarak yapılıyor. Gösterimlerin Kastamonu'nun kültürel ve sanatsal hayatına katkı sağladığımızı düşünüyoruz'

23. Gezici Film Festivali'nin Kastamonu ayağı, 12-14 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan, Ankara Sinema Derneğinin Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenecek 23. Gezici Film Festivali ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Festivalin Kastamonu ayağının KÜ Medya ve İletişim Topluluğunun ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini belirten Soydan, kendisinin de topluluğun akademik danışmanı olduğunu söyledi.

Kastamonu'da 4 yıldır büyük ilgiyle festival etkinlikleri yapıldığını dile getiren Soydan, şöyle devam etti:

"Bu yıl da 3 gün süren etkinliklerimiz olacak. Toplam 8 gösterim yapılacak. Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği gösterimler ücretsiz olarak yapılıyor. Gösterimlerin Kastamonu'nun kültürel ve sanatsal hayatına katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Bu açıdan mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliklerimizi artıracağız. Kastamonu'da iletişim fakültesi var ama medya kuruşlarının sayısı oldukça kısıtlı. Öğrencilerimiz geçtiğimiz yıllarda ilk defa yönetmenlerle tanışıp onların deneyimlerini dinleme fırsatı bulmuştu."

Soydan, festivalin kentin tanıtımı açısından da önem taşıdığına dikkati çekerek, "Geçtiğimiz yıllarda ağırladığımız yönetmenlerden en az ikisinin burada film çekimlerine başlayacağını düşünüyoruz. Öyle planlamalar yaptıklarını biliyoruz. Türkiye'de dizilerle filmlerle ünlenen ilçelerimiz, illerimiz oldu. İki filmin Kastamonu'da çekileceğini müjdeleyebiliriz." dedi.

Festival kapsamında Kastamonu'da gösterimler, 12-14 Aralık'ta yapılacak.

Kaynak: AA