Yavruyken Bulduğu Güvercini Peşinden Ayrılmıyor

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde yaşayan Murat Yıldız'ın yavruyken bulup sevgiyle beslediği güverciniyle olan dostluğu görenleri şaşırtıyor.

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde petshop işletmecisinin yavruyken bulup büyüttüğü güverciniyle olan dostluğu görenleri şaşırtıyor.

Elperek Mahallesi çarşısında 6 yıldır petshop işletmeciliği yapan 38 yaşındaki Murat Yıldız, 1 haftalık yavruyken bulduğu güvercinini şırınga yardımıyla besleyerek büyüttü.

Bu sevgi karşısında güvercinin dostluğunu kazanan Yıldız, 7 aydır her yere onunla gidiyor. Kimi zaman arkadaş gezilerinde kimi zamansa kahvehanede otururken Yıldız'ı yalnız bırakmayan güvercin, görenlerin ilgisini çekiyor.

Aynı zamanda birlikte yaşayan kedi ile köpeği de besleyen Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına karşı gösterdiği büyük sevginin karşılıksız kalmadığını anlattı.

Hayvanlarla, güçlü bir dostluk bağı kurduğunu aktaran Yıldız, bu dostluğu görenlerin şaşkın gözlerle ve imrenerek seyrettiğini dile getirdi.

Yıldız, yavruyken sokakta bulduğu ve güvercinini büyük bir sevgiyle besleyip büyüttüğünü dile getirerek, bu sevgi karşında güvercinin dostluğunu kazandığını söyledi.

"Artık nereye gitsem peşimden ayrılmıyor." diyen Murat Yıldız, "Esnaf arkadaş gezilerinde ve kahvehaneye benimle birlikte gelir, kesinlikle peşimden ayrılmaz. Hayvanları sevelim ve koruyalım. Onlara ilgi ve alaka göstermemiz halinde mükafat olarak onların dostluklarını kazanabiliriz." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA