'Twitter Fenomeni Romeo Instagirl Juliet' Küçükçekmece'de Gala Yaptı

Dünyanın profesyonel anlamda sosyal medya temalı ilk yetişkin tiyatro oyunu "Twitter Fenomeni Romeo Instagirl Juilet", Küçükçekmece’de sanatseverlerle buluştu.

'Twitter Fenomeni Romeo Instagirl Juliet' Küçükçekmece'de Gala Yaptı
Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) bünyesinde sosyal medya bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan "Twitter Fenomeni Romeo Instagirl Juilet" adlı tiyatro oyunu, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde (SKSM) ilk kez izleyiciyle buluştu. Dünyanın profesyonel anlamda sosyal medya temalı ilk yetişkin tiyatro oyunu olma özelliğine sahip oyuna tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi.

Oyunun yönetmeni Halil İbrahim Kaplan, “Oyunda sosyal medyanın hem faydalarından hem zararlarından bahsediyoruz ve sosyal medyayı kararında kullanmaya yönelik mesajlar veriyoruz. Sosyal medyayla ilgili mesajlar seminerlerle de verilebilir ama sıkıcı olabilir. Biz, tiyatroyla daha kalıcı olabileceğine inanıyoruz. Güldürürken düşündürmeyi hedefliyoruz. Biz iddialıyız ama takdir seyircinin” diye konuştu.



Sosyal medya bağımlılığına dikkat çekiliyor

Oyunda Romeo Twitter fenomeni, Juliet ise sosyal medyaya sonradan merak salmış Instagram kullanıcısı olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. Sosyal medyaya mizahi bir dille yer verilen oyunda, sosyal medya bağımlılığına dikkat çekiliyor. 100 dakikalık oyunda birbirinden başarılı oyuncular Tolga Canbeyli, Sıla Kılıçkaya, Hakan Bahadır Polat, Kenan Etisgen, Kerem Büyüktaş, Onur Alagöz, Sena Kahraman, Serap Agalar rol alıyor.
Kaynak: İHA