Tarihi Mahallelerde Restorasyonlar Devam Ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında Kozluca Mahallesi sınırlarında kalan Çitçi, Külhan, Sakıp ve Durdu Çıkmaz sokaklarında sokak sağlıklaştırma projelerini uyguladı.

Geçmişle gelecek arasında sağlam bir köprü kurmak için çalışan Büyükşehir, tarihi dokudaki somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması, yaşatılması, tanıtılması, turizme kazandırılması çerçevesinde şehrin çehresini değiştiriyor.

Bu kapsamda Kozluca Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırmasına yönelik çalışmalar yürüten belediye ekipleri, Külhan, Çitçi Durdu ve Sakıp Çıkmaz sokaklarında sağlıklaştırma çalışmalarının yüzde 70 oranında tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro Daire Başkanlığı (KUDEB) yetkilileri, 14 Temmuzda başlatılan çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Proje alanındaki tescilli tescilsiz Antep evleri ve diğer tüm yapıların; çatıları, sokağa bakan tüm cepheleri, bahçe duvarları, kapıları, pencere doğramaları, cumbaları, yenilenerek bakım onarımı yapılıyor.

Ayrıca mahalledeki mevcut asfalt döşeme kaldırılarak yerine doğal bazalt taş döşeniyor.

Kaynak: AA