Sapanca'da 'Renkler Engel Tanımaz' Etkinliği

Sakarya'da “Renkler Engel Tanımaz” etkinliği düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersi kapsamında hazırlanan “Renkler Engel Tanımaz” etkinliği, Sapanca Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, engelli bireylere yıllarca gerektiği kadar ilgi gösterilmediğini ama bu anlayışın artık değiştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte en azından belediye olarak, gerek etkinlikler gerekse belediye hizmetleri olarak kardeşlerimize daha iyi koşullar sağlayabilmek için mücadele edeceğiz. Dünya Engelliler Vakfı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bundan sonra ilçemizde yapılacak olan yapılara engelli bireylere uygunluk şartı getireceğiz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen de engellileri teşvik etmek, ihtiyaç oldukları yardım elini uzatmak, kalplerindeki ve zihinlerindeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermeleri gerektiğini belirterek, "Asıl engelliler onları görmeyenlerdir. Engelleri dolayısıyla karşılaştıkları engelleri yılmadan azimle ve kararlı duruşları ile hepimize örnek olmalıdırlar." dedi.

Proje yürütücülerinden Kübra Gürses de Sapanca Engelliler Derneği ile gerçekleştirdikleri projede engelli bireylerin farkındalığını vurgulamak istediklerini söyledi.

Asıl engelin sevgisizlik olduğunu belirten Gürses, "Bu proje ile toplumda birey olarak herkesin birer engelli adayı olduğunu belirtip engellilere kalkan olmak ve birlik beraberlik mesajı vermek istedik. Asıl engelin sevgisizlik olduğunu ve sevginin aşamayacağı engel olmadığını bir kez daha gördük." diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Dik ile Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Ertuğ’a projeye olan katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Ayrıca paintball karşılaşmasında yer alan oyunculara hediye takdimi gerçekleşti.

Etkinlik, proje ekibinin pasta kesmesi ve Sakarya Faal Müzisyenler ve Müzikseverler Derneği'nin gerçekleştirdiği programla sona erdi.

Kaynak: AA