Sandıklı'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Türkiye Kalkınma Bankası personeli ve engelli vatandaşlar yaren gecesine katıldı.

Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Sandıklı Kültür ve Sanat evinde yaren gecesi düzenlendi.

Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, daire amirleri, Türkiye Kalkınma Bankası personeli ve engelli vatandaşların katıldığı etkinlikte, halk oyunları, orta oyunları, kılıç kalkan gösterisi sunuldu.

Gecede konuklara yöresel yemekler ile közde pişen kahve ikram edildi.

Program sonunda katılımcılara ilçe yaren ekibi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

- Sandıklı Kaymakamı Şakalar, kurumları ziyaret etti

Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, ilçedeki kurumları ziyaret etti.

Kurum amirlerinden sorun ve istekleri hakkında bilgi alan Şakalar, kurum amirlerine ve memurlarına, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü kılık ve kıyafet kurallarına uyulması gerektiğini hatırlattı.

Kurum amirlerinden bu hususta gerekli gözetim ve denetim görevini yerine getirmelerini isteyen Şakalar, şunları söyledi:

"Kurumlarımıza vatandaşlarımız tarafından verilen her türlü dilekçe ve başvuruların değerlendirilerek neticelerinin yasal süresi içinde bildirilmesi, özellikle şehit yakını ve gaziler, yaşlı, özürlü ve kimsesi olmayan vatandaşlarımızın resmi kurumlarla olan iş ve işlemlerine öncelik ve hız verilmesi gerekir. Hizmetlerin aksamadan, süratle yürütülebilmesi açısından kamu kurum ve kuruluşları arasında uyum ve koordinasyonun sağlanması, saygı ve nezaket kurallarına riayet edilmesi, vatandaşa yönelik hizmetlerde insan haklarına riayet edilerek güler yüzlü, hızlı ve şeffaf hareket edilmesin gereklidir."

Kaynak: AA