Sanat Güneşi Zeki Müren Doğum Gününde Nazilli'de Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren, doğum gününde unutulmadı. Sanatçı anısına Nazilli’de Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi. 06 Aralık 1933 yılında dünyaya gelen Sanat Güneşi Zeki Müren için anma programı hazırlayan Nazilli Kaymakamlığı TSM Korosu’nun konserinde izdiham yaşandı.

Sanat Güneşi Zeki Müren Doğum Gününde Nazilli'de Anıldı


Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde verilen konsere yüzlerce sanatsever akın etti. Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük başta olmak üzere Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve çok sayıda protokol üyesinin de izlediği konserde efsane sanatçı Zeki Müren’in hayatı ve eserlerinin okunmasının ardından kendi sesi ve görüntüsü ile birlikte koro ilk eseri seslendirdi. Yoğun katılım nedeniyle birçok sanatseverin salonun dışından izlediği konser boyunca tüm izleyiciler de eserlere eşlik etti. Dayısı Zeki Müren anısına Nazilli’de verilen konsere katılamadığı için Bursa’dan görüntülü mesaj yollayan yeğeni Özlem Güner de Nazillili sanatseverlere teşekkür etti.

Güftesi ve bestesi Zeki Müren’e ait olan 20 eserin seslendirildiği gecenin sonunda solo olarak 3 eser seslendiren TRT Sanatçısı Vedat Kaptan Yurdakul büyük beğeni ile izlendi. Seyirci de sık sık şarkılara eşlik ederek muhteşem bir sanat gecesi yaşadı. 3 saat süren konserin sonunda da Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve diğer protokol üyeleri sahneye çıkarak hep birlikte koro ile birlikte ellerindeki bayrakları sallayarak ‘memleketim’ şarkısını seslendirdiler. Seslendirdiği eserlerle koroya destek veren Konuk sanatçı Vedat Kaptan Yurdakul’a Kaymakam Küçük ev Başkan Alıcık uzu yaşam sepeti ve çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.

TRT Sanatçısı Vedat Kaptan Yurdakul, büyük usta Zeki Müren’in doğum gününde Nazillililerce unutulmamasının kendisini çok etkilediğini ifade ederek, “Sanat güneşimiz, sevgili büyüğümüz Zeki Müren’in doğum gününde Nazilli’de anılmasını çok mutlulukla karşıladım. Nazilli Kaymakamlığı TSM Topluluğu ve Nazilli Belediyesi’nin desteklediği bu güzel grubumuza sonsuz başarılar diliyorum. Ben de naçizane bu koroya destek için geldim. Umarım çok uzun yıllar yaşar bu koro. Ve eksinlikle de Türk Müziğine çok büyük bir katkısı olacağından adım gibi eminim. Başarılar diliyorum sevgili Koro Şefimiz Mustafa Dinçkol’a ve bütün koro arkadaşlarıma. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Bu vesileyle değerli büyüğümüz sanat güneşimiz Zeki Müren’i saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.



Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük de konuşmasında, “Nazilli Kaymakamlığı TSM Korosu ilçemizde belli zamanlarda değişik konserler veriyor. Bu kez rahmetli Zeki Müren’in aynı zamanda doğum günü olan bu güne denk getirilerek bir onun bestelerinden ve güftelerinden oluşan bir şarkılar demetini bize sundular. Zeki Müren, Türk Müziğinin, Türk Sanat Müziğinin gerçekten çok önemli kilometre taşlarından bir tanesi. Koromuz gerçekten bu konuda 9 yıldan beri çalışıyor. Değişik konserler veriyor. Ama artık amatör olmasına rağmen profesyonellere taş çıkartır diyebileceğimiz derecede güzel organizasyonlarla, programlarla izleyicilerin karşısına geçiyorlar. Ben burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

“Sanatın kaynaştırıcılığını yaşadık”

Sanatın kaynaştırıcı bir özelliğinin de olduğunu ifade eden Kaymakam Küçük, “Halen 40 yıl önce yapılan, 45 yıl önce, 50 yıl önce yapılan şarkıları zevkle hep birlikte katılarak birlikte okuma fırsatı bulduk. Bu da sanatın kaynaştırıcılığını, birleştiriciliğini, aynı zamanda da geçici olmayan bir sanat ürününü sergilediğiniz zaman onun yıllarca insanlara hizmet edebileceğini göstermesi açısından da anlamlıydı. Bu tür sanat etkinliklerine bundan sonra da imkanlarımız ölçüsünde hem vatandaşımızın huzuru hem güvenliği hem birlikteliği hem de hayatını renklendirme açısından güzel olduğunu düşünerek devam etmeye gayret sarfedeceğiz. Zeki Müren, aynı zamanda Türkçeyi çok iyi kullanan bir sanatçılarımızdan. O açıdan tüm ülkeye örnek olan insanlardan bir tanesidir. Gerçekten de kendisi Türk Sanat Müziğine çok önemli eserler bıraktı. Halen onları okumaya, dinlemeye devam ediyoruz. Kendisini tekrar tekrar rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Kaynak: İHA