Şahin Açıklaması 'Bu Açıklamayı Yaparak Dünyayı Karşısına Aldı'

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına ilişkin, “Trump bu açıklamayı yaparak dünyayı karşısına aldı. Bunu kişisel nedenlerle aldığını düşünüyorum. ABD kendisi de güç durumda. ABD’de derin ABD yapısı kendisini istemiyor, bildiğim kadarıyla. Oda Yahudi lobisinin desteğini alabilmek için böyle bir manevra yaptı” dedi.

Şahin Açıklaması 'Bu Açıklamayı Yaparak Dünyayı Karşısına Aldı'
Şahin, partisinin il başkanlığını ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının sorulması üzerine Mehmet Ali Şahin, “Trump bu açıklamayı yaparak dünyayı karşısına aldı. Bunu kişisel nedenlerle aldığını düşünüyorum. ABD’de kendisi de güç durumda. ABD’de derin ABD yapısı kendisini istemiyor, bildiğim kadarıyla. Oda Yahudi lobisinin desteğini alabilmek için böyle bir manevra yaptı ve Kudüs’ü başkent ilan ediyorum dedi.

AB ülkeleri, başta Rusya olmak züere böyle açıklamaları ve böyle bir adımın kabul edilebilir olmadığını ifade ettiler. Ancak bu en çok AB, Rusya veya başka ülkeleri değil İslam coğrafyasını ve İslam ülkelerini ilgilendirir. O nedenle Cumhurbaşkanımız İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı olarak önümüzdeki Çarşamba günü bu örgütün üye ülkelerini İstanbul’da toplantıya davet etti. Bu toplantının önemli olduğunu düşünüyorum. Burada verilecek mesajların önemli, sonuçlar vermesini de diliyorum. Çünkü Kudüs, farklı dinlerden insanların kutsiyet atflettiği bir mekandır. Hem Müslümanlar, hem Hristiyanlar hem de Siyonist olmayan Yahudiler için önemli bir merkezdir. Dolasıyla bu özelliğini Kudüs korumaya devam etmelidir. Bunu bozacak adımlar ciddi sorunlara yol açar ve bunu zaten her ülke yöneticisi de altını çizerek ifade ediyor. Bu değerlendirmeler çok isabetli değerlendirmelerdir. Türkiye, her konuda olduğu gibi bu konuda olduğu gibi bu konuda öncü rol üstleniyor. Cumhurbaşkanımız bu rolü başarıyla yürütüyor. Halkı Müslüman olan birçok ülkenin devlet başkanları ile görüşüyor ve görüşmeye devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA