Omnicell, Hacettepe Üniversitesi'ne Sağlık Robotu Sattı

Omnicell Teknoloji, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’ne tehlikeli kemoterapi tedavilerinin hazırlanması amacıyla üç adet sağlık robotu sattığını duyurdu.

Omnicell Teknoloji, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’ne tehlikeli kemoterapi tedavilerinin hazırlanması amacıyla üç adet sağlık robotu sattı. Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye’nin büyük kemoterapi merkezlerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesi’nin, günde yaklaşık 120 hastaya hizmet verirken ve teknoloji vasıtasıyla ayda yaklaşık 5 bin kemoterapi dozunun hazırlanması öngörülüyor. Kemoterapi tedavilerinin steril hazırlanması sürecinde robotikleri kullanarak hastanenin hastalara sağladığı bakım hizmeti kalitesini daha fazla kontrol altına alabilecek.

Omnicell Global Otomasyon ve Tedavi Uyum Başkanı Rob Seim, konu ile ilgili değerlendirmesinde, "Kemoterapi tedavileri kapsamında hem bakım, hem de yenilikte bölgesel lider olan Hacettepe, en yüksek hasta güvenlik seviyesini sağlamasıyla bilinmektedir. Robotik otomasyonumuzla hastanenin liderleriyle ve sağlayıcılarıyla işbirliği yaparak güvenliğin daha fazla geliştirilmesine destek vermekten ötürü mutluyuz".
Kaynak: İHA