'Ombudsmanlık, Dostane Çözüm Mekanizması Ve Eskişehir Uygulamaları'

Kamu Başdenetçisi Malkoç: 'Demokrasinin, insan haklarının yerleşmesini ve kökleşmesini temin ederek, Türkiye'de şeffaflığın ve idarenin denetlenmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz'.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, demokrasinin, insan haklarının yerleşmesini ve kökleşmesini temin edip, Türkiye'de şeffaflığın ve idarenin denetlenmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Malkoç, Eskişehir'de bir otelde düzenlenen "Ombudsmanlık, Dostane Çözüm Mekanizması ve Eskişehir Uygulamaları" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, birinci görevlerinin kamu hizmetlerinin kalitesini artırmaya çalışmak olduğunun altını çizdi.

İnsanların hak arama kültürünü yaygınlaştırmaya gayret ettiklerini anlatan Malkoç, şöyle konuştu:

"Demokrasinin, insan haklarının yerleşmesini ve kökleşmesini temin ederek Türkiye'de şeffaflığın ve idarenin denetlenmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bize ulaşmak çok kolay. Aklınıza gelebilecek her türlü yol ve yöntemle bize ulaşabilirsiniz. Herhangi bir kamu kurumundan sizi memnun etmeyen bir hizmet veya hukuki anlamda haksızlık ya da yanlışlık yapıldığına inanıyorsanız 7 gün 24 saat elektronik ortamdan ya da dilekçeyle bize ulaşabilirsiniz. Bize ulaşan müracaatlar 6 ay içinde sonuçlandırılıyor. Türkiye'nin illerini dolaşıyoruz. Halka yakın bir kurumuz. İdare ile ilgili şikayetiniz olduğunda mahkemeye gitmeden önce bize gelin."

Vali Vekili Bekir Tütüncü de Kamu Denetçiliği Kurumunun halkın adeta avukatlığını yaparak, idarecilere yol gösterip, destek olduğunu anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de "ombudsmanlık" kavramının idare ile vatandaş arasındaki sorunların sulh yoluyla çözülmesinin amaçladığını vurguladı.

Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA