'Ölüm Kalım Arasında' Sergisi Açıldı

Yağlı boya ve desen örneklerinden 115 eserin yer aldığı sergi, 7 Ocak'a kadar görülebilecek.

Ressam ve Prof. Dr. Nedret Sekban'ın "Ölüm Kalım Arasında" adlı retrospektif sergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış konuşmasını yapan MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, Sekban'ın 40 yıl boyunca üniversiteye hizmet ettiğini ve birçok öğrenci yetiştirdiğini söyledi.

Karayağız, Sekban'ı öğrencilik yıllarından beri takip ettiğini belirterek, "Bu sergide aslında bir hayatı görüyoruz ve bu hayat içerisindeki hem bir sanat insanını, hem bir akademisyeni, hem de ülkemizin her türlü sorunu ile bir şekilde hesaplaşmaya çalışan ciddi bir davranışın muhasebesiyle karşılaşıyoruz." dedi.

Sanatçı Nedret Sekban ise "Ölüm kalım arasında, hayatla yaşam arasında, gerçek yaşam alanımızı atölyeler, sergi salonları ve sokaklar olarak belirlemiş oluyoruz. Yani hayata dair her şeyi buralardan alıyoruz. Bir taraftan da öleceğimizi biliyoruz. İnsanoğlu çok incelikli bir varlık olarak yaratıldı ve kültür ile sanatı direniş olarak ortaya koydu." değerlendirmesinde bulundu.

Sekban, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise sergide 1973 yılından 2017 yılına kadar çeşitli konularda ürettiği, desen ve boya olmak üzere 115 eserin izlenime sunulduğunu kaydetti.

Sergideki 50 eserin koleksiyonlardan toplandığına işaret eden Sekban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sergideki diğer eserlerden aile koleksiyonundan ve benim yeni çalışmalarımdan. Burada portreler var, Kuvayi Milliye Destanı'ndan resimler var. Demir yolu ve deniz konulu resimler var. Bir de çingeneler var. Bu sergide seyirciler bir ressam adamın ölümle yaşam arasında yaptıklarını görüyorlar ama bir taraftan hayatla ölümün, gece ile gündüz gibi bir arada olduğunu ve hiçbir zaman ayrı olamayacağını da anlatıyor."

Yağlı boya ve desen örneklerinin yer aldığı "Portreler", "Sokak", "Demir yolu", "Deniz", "Romanlar", "Mülteciler" ve "Göç" temaları ile insan odaklı sergi, 7 Ocak 2018'e kadar görülebilecek.
Kaynak: AA