Niğde'de Çiftçilere Eğitim Verildi

Türkiye Ziraat Odalar Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü "Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürülebilir Kullanım" projesi kapsamında, Niğde'de eğitim verildi.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, tarlalarda zirai ilaç kullanımı hakkında sunum ve bilgilenme yapıldı.

Türkiye Ziraat Odalar Birliği Teknik Müşavir Yardımcısı Neşe Tezer, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamında 16 noktada, 65 bin çiftçiye eğitim verdiklerini söyledi.

Tezer, şunları kaydetti:

"Amacımız bitki sağlığından ziyade çiftçi sağlığıdır. Sizlerin sağlığı bizler için çok önemli. Sizler eğer üretemez durumda olursanız, Türkiye aç kalır. Çiftçilerimiz bahçeye giderken ilaç atmaya gidiyorum demez de, zehir atmaya gidiyorum der. Aslında çok tehlikeli bir iş yapıyoruz. Dolayısıyla korunma tedbirlerine dikkat etmemiz gerekiyor. İlaçlama yaparken doğal dengeyi de korumamız gerekiyor. Şuana kadar 65 bin çiftçiye eğitim düzenledik."

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ise Niğde'de patates ekiminde yapılan hatanın, fasulyede yapılmaması gerektiğini belirterek, "Niğde'nin patatesi, elması, lahanası son yıllarda da fasulye üretiminde artış var. Patates de yaptığımız hatayı fasulyede yapmayalım, ilaçları daha düzenli, daha bilinçli kullanarak daha sonraki yıllarda da bu toprakları aktaralım." ifadesini kullandı.

Daha sonra eğitime katılan 146 çiftçiye, sertifikaları verildi.

Kaynak: AA