Mersin'de Üçüncü Bat-Çık Projesine Başlandı

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin üçüncü bat-çık projesi olan Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi’nin yapımına başlandı.

Mersin'de Üçüncü Bat-Çık Projesine Başlandı
İçel Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 3 Aralık 2017 tarihinde yapımına başlanan ve trafiğe kapatılan Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi sayesinde, Yenişehir ve Mezitli ilçesindeki trafik yoğunluğu azaltılmış olacak. Katlı Kavşak Projesi, 19 Mayıs 2018 tarihinde İçelliler’in hizmetine sunulacak.

Saatte 935 aracın geçtiği kavşakta, doğu-batı istikametinde battı-çıktı transit geçit, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçiş yapılacak. Ulaşım Master Planına göre yapılan bu projenin dalış ve çıkış uzunluğu ise 370 metre olacak.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ulaşım Master Planı kapsamında hayata geçirilecek olan üçüncü bat-çık projesi dâhil olmak üzere Okan Merzeci Bulvarı’nda 12, kent genelinde ise toplam 22 bat-çık yapmayı planladıklarını söyledi.



Okan Merzeci-Üniversite Kavşağı ile vatandaşların trafikte bekleme süresi azalacak, yakıttan tasarruf sağlarken, emisyon kazancı ile hem İçel ekonomisine hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Trafikteki bekleme süresinin azaltılması ile egzoz emisyonu da azaltılarak motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliği azaltılmış olacak. Proje ile yıllık zaman kazancı 9 milyon 691 bin 152 TL, yıllık yakıt tüketimi kazancı 7 milyon 653 bin 812 TL, yıllık emisyon kazancı da 4 milyon 271 bin 848 TL olmak üzere toplam 21 milyon 616 bin 812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye sağladığı kazancın yanında, zaman ve çevre açısından da çok büyük kazanımlar sağlanacak. Yakıttan tasarruf, amortisman, lastik aşınması, zaman kazancı gibi pek çok konuda sürücüleri rahatlatacak olan kavşağın senelik kazancı ekonomiye yaklaşık 22 milyon lira olarak dönecek. İçellilerin saatlerce trafikte bekleyerek israf ettiği akaryakıt ücreti cebinde kalacak ve ekstra para ödemeyecek.

Alternatif güzergâhlar belirlendi

Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi kapsamında İçel Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından yeni güzergâhlar belirlendi. Vatandaşlar Tece istikameti için 128, 148 ve 133 numaralı hatları kullanarak Üniversite Caddesi’nden sola dönerek İstemihan Talay Caddesi’ne, sağa dönerek ise 34. Caddeye, oradan da yine sağa dönerek GMK Bulvarına çıkabilecek.

İçel-Mezitli istikametinde ilerleyen 136 numaralı toplu taşıma araçları ise Üniversite Caddesi’nden sağa 3245. Sokağa döndükten sonra, soldan Eski Kale yoluna giderek, oradan da sağdaki caddeden ilerleyip, yine sağdan İsmet İnönü Caddesi’ne çıkabiliyor.

Doğu yönünden gelip kuzeye gitmek isteyen araçlar için İsmet İnönü Bulvarı’ndan sağa 3216. Sokağa giriş yaparak kuzey yönüne ilerleyip, sola 3225 Sokağa giriş yaparak yolu takiben sağa dönüş yaparak Üniversite Caddesine gidebilecekler.
Kaynak: İHA