Mardin'de 39 Bekçi Göreve Başladı

Bir aylık eğitimin ardından 39 mahalle ve çarşı bekçisi, düzenlenen törende yemin etti.

Mardin'de 39 mahalle ve çarşı bekçisi göreve başladı.

İçişleri Bakanlığınca il genelinde emniyet müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere alınan 39 mahalle ve çarşı bekçisi, bir aylık eğitimin ardından Mardin Polis Evi'nde düzenlenen törende yemin etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bekçiler, Türk bayraklarıyla donatılan masalara ellerini koyarak, yemin metnini okudu.

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, yaptığı konuşmada, geçen yıldan bu yana 333 mahalle ve çarşı bekçisinin yemin törenini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının, devlet olmanın en başta gelen vasıfları arasında yer aldığını belirten Onar, emniyet teşkilatının da bu vazifesiyle devlet-millet kaynaşmasının sağlanmasında çok önemli bir misyona sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, bütünlüğüne karşı gelen terör örgütleri karşısında, kararlı ve azimli bir şekilde mücadelesini sürdürdüğüne işaret eden Onar, "Hiçbir güç bizleri devletimize karşı olan bu terör örgütleriyle mücadele etme kararlılığımızdan vazgeçiremeyecektir." dedi.

Konuşmaların ardından 39 bekçiye sertifikaları, Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Onar, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk tarafından verildi.

Bekçiler, yemin töreninin ardından görevlerine başladı.
Kaynak: AA