Kumluca'da Gençlik Meclis Seçimi

Kumluca'da yapılan Gençlik Meclis Başkanlığı seçimlerini Mustafa Ata Arıcan kazandı.

Kumluca Belediyesi konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Gençlik Meclisi Başkanlık seçimlerinde iki ayrı liste yarıştı. Seçimleri Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler izledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, seçimlere geçilmeden yaptığı konuşmada, demokrasilerde çok sesliliğin önemli olduğunu, bu konuda gençlerin demokrasiyi anlamaları, farklı fikirlere açık olmaları adına Gençlik Meclisini önemsediklerini söyledi.

Kumluca'da ilk Gençlik Meclisi seçimlerinde gençlerin Kültür Merkezi istediklerini hatırlatan Başkan Çetinkaya, "Kültür merkezimizin yapımı tamamlanmak üzeredir. İkincisinde kapalı yüzme havuzu istemişlerdi, o da yapılıyor. Gençler siz sanmayın ki yaptığımız iş göstermelik sembolik bir iştir. Kesinlikle öyle değil, burada konuşulanlar ve okullardaki arkadaşlarınızın sizlere ilettiği ve sizlerin bizlere getirdiği talepler kayıtlara geçmekte ve dikkate alınmaktadır. Çalışmalarınızı ona göre yapın." dedi.

Yapılan seçimlerde 164 oy kullanıldı. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonunda Kumluca Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Ata Arıcan 107 oy alarak Gençlik Meclisi Başkanlığına seçildi.

Okullardaki öğrenci arkadaşlarının talepleri, görüş ve önerilerini toplayarak ilgili kurum ve kuruşlara iletecek olan Kumluca Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Ata Arıcan ve yönetim kurulu üyeleri, seçim sonrası Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA