Kanserle Mücadele İçin Pedal Çevirdiler

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü ile Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği üyeleri, kanserle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak için kentte bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirdi.

Kanserle Mücadele İçin Pedal Çevirdiler
Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği ve Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü, kanserle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak için bisiklet sürme etkinliği başlattı. Kanserle mücadele konusunda mesajlar yazılı tişörtler giyen sporcular, şehrin işlek caddelerinde pedal çevirerek vatandaşların ilgisini çekmeye çalıştı. Her akşam saat 19.30’da Kayapınar ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Parkı’ndan başlayarak bu etkinliklerini sürdüreceklerini ifade eden Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkanı Ali Alioğlu, yaklaşık 35 kilometrelik bir güzergahta şehrin işlek noktalardan geçerek son yıllarda her gün kayıpların yaşandığı kanserle mücadele en önemli mücadelenin sağlıklı yaşam olduğuna dikkat çekmeye çalışacakları belirtti.

Alioğlu, “Bu turda Diyarbakır yeniden yaşam kanserle mücadele derneğine dikkat çekmek ve bu etkinliği bir gün değil, her gün gündemde tutmak için dernek yöneticileri ile bir araya gelip ortalama 25 ile 30 kilometre kanserle mücadele konulu tişört giydik. Şehrin tüm noktalarından geçerek öncelikle fark edilmesini ve son yılların hemen hemen her gün kayıpların yaşandığı bu hastalıkla en iyi tedavinin, mücadelenin aslında günlük yaşamın sağlıklı geçmesi, psikolojik olarak daha iyi olması adına sporla iç içe olmalarını sağlamak istiyoruz. En iyi tedavi moral ve motivasyon yani bisiklet sürme, doğa yürüyüşleri piknikler ve ziyaretlerle yalnız olmadıklarını hissettirme yanı sıra sağlıklı ve düzenli beslenmenin insan yaşamındaki etkisine vurgusunda bulunuyoruz ”dedi.

Kaynak: İHA