Husi Milisleri Sana'da Dört Gün İçinde Bin Kişiyi Öldürdü

Yemen İnsan Hakları Bakanı Muhammed Asker, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in öldürülmesinden sonra Husi milisler tarafından Salih taraftarlarına yapılan saldırılarda 4 gün içinde bin kişinin öldürüldüğünü, yüzlerce kişinin de yaralandığını söyledi.

Husi Milisleri Sana'da Dört Gün İçinde Bin Kişiyi Öldürdü
Yemen İnsan Hakları Bakanı Muhammed Asker, ilk gelen haberlere göre Husi milislerin Genel Halk Kongre Partisi’nin yöneticileri ve Ali Abdullah Salih’e bağlı askeri liderleri öldürdüğünü, yaralı olarak hastaneye kaldırılanların da kaçırıldığını söyledi.

Bakan Asker, uluslararası kuruluşlara Husi milislerin insan hakları ihlallerini kayıt altına alma çağrısı yaptı. Bakan Asker, Yemen vatandaşlarının acılarını hafifletecek her türlü faaliyeti yapmaları konusunda uluslararası kuruluşların harekete geçmesi gerektiğini de söyledi.



Yemen’in kapsamlı bir diyalog sürecine girerek federal bir Yemen için anayasa taslağı hazırlanmasını isteyen Bakan Muhammed Asker, Husi milislerin Sana’da protesto gösterisi yapan kadınlara baskı yaparak tutukladığını belirtti.

Kaynak: İHA