Hayırsever İş Adamı Şehit Ailelerini Unutmadı

Ankara'da hayırsever bir iş adamı, vatanı savunurken şehit olan polislerin ailelerine sahibi olduğu otelde konaklama imkanı sağlıyor Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinasyonunda 1 Ekim'de başlayan uygulamadan bugüne kadar 21 şehit polis ailesinden 55 kişi yararlandı Şehit komiser yardımcısının oğlu Acar: 'Devletimizden gerçekten Allah razı olsun. Buna vesile olanlardan, burasının hayırsever sahibi ağabeyimizden Allah razı olsun'

ORHAN ONUR GEMİCİ - Ankara'da hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Şahin, vatanı savunurken şehit olan polislerin ailelerine sahibi olduğu otelde konaklama imkanı sağlıyor.

Haymana'da bir termal otel yönetiminin, şehit ailelerinin birinci derece yakınlarını belli sürelerle otelde ağırlamak istediğini iletmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü çalışma başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Ankara'da ikamet eden şehit aileleriyle irtibata geçilerek imkandan faydalanmak isteyip istemedikleri soruldu.

İmkandan faydalanmak istediklerini belirten şehit ailelerine hafta içi üç gece dört gün ücretsiz konaklama imkanı sağlandı.

Her hafta iki ailenin otelde konakladığı ve 1 Ekim'de başlayan uygulamadan bugüne kadar 21 şehit polis ailesinden 55 kişi yaralandı.

İstanbul'da 1992'de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan komiser yardımcısı Ahmet Acar'ın oğlu Hakan Acar da otelde konaklayan şehit aileleri arasında yer aldı.

Otelde sağlanan imkanla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Acar, babasını kaybettikten bir yıl sonra da annesinin trafik kazasında öldüğünü belirterek, şehit çocuğu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Acar, devletin her zaman şehit ailelerine sahip çıktığını vurgulayarak, "Haymana'daki bu tesisten gerçekten memnunum. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüzün sayesinde böyle bir imkan sunuldu. Ama Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının bu işe bir önceliği vardı. Bu tesisin sahibi hayırsever Hacı Mehmet Şahin'e de ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından arandığını ve kendisine Haymana'da bir otelde 4 gün konaklama imkanının sunulduğunu anlatan Acar, bunu memnuniyetle karşıladığını ve daha sonra otele geldiğini kaydetti.

- "Şehitlerimize ne yapsak azdır"

Acar, hükümetin işe alım konusunda şehit yakınlarına yönelik yaptığı düzenlemelerden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, şunları söyledi:

"Devletimizden gerçekten Allah razı olsun. Buna vesile olanlardan, burasının hayırsever sahibi ağabeyimizden Allah razı olsun. Dün akşam otelin sahibi Hacı Mehmet Şahin ile ayaküstü konuşmamız oldu. Benim şehit çocuğu olduğumu duyduğunda 'Şehitlerimize ne yapsak azdır' dedi. Bu cümlesi beni öyle mutlu etti ki ömrümün sonuna kadar gerçekten unutamam."

- "İşin maddiyatı olmadığı için manevi huzurunu yaşıyoruz"

Otelin genel müdürü Hüseyin Çiçek ise 2015'te hizmet vermeye başladıklarını belirterek, yaklaşık 3 yıldır asker ve polis şehitlerinin ailelerine ücretsiz konaklama imkanı sunduklarını anlattı.

Bu işten büyük manevi huzur aldıklarını aktaran Çiçek, "Bu tamamen bir sosyal sorumluluk projesi. Herhangi bir esinlenme söz konusu değil. Ancak yönetimimiz ve yatırımcılarımız şehit ailelerimiz konusunda çok hassaslar. Bu bağlamda da bir nebze de olsa bunlara destek verebilmek adına böyle bir girişimde bulundular. Ben de otel yöneticisi olarak bunu takdirle karşılıyorum ve devam etmesi için de elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA