GÜNDEM ÖZETİ / 7 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Yunanistan'a 65 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan Parlamentosu önündeki Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakacak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak, Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopulos ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

- Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Başbakanlık'ta görüşecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek ve heyetler arası çalışma yemeğine iştirak edecek.

- Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Cumhurbaşkanı Pavlopoulos ve eşi Vlasia Pavlopoulos ​tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onuruna resmi akşam yemeği verilecek.

(Atina)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman resmi temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gidecek.

(Ankara)

3- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İngiltere'de

- Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ile görüşecek, düşünce kuruluşu Democratic Progress Institute'nün toplantısına iştirak edecek.

(Londra)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, JW Marriott Otel’de gerçekleştirilecek TÜSİAD Ankara Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılacak.

(Ankara/14.00/10.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kızılcahamam'da düzenlenenecek "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve DASK İş Birliği Tanıtım Toplantısı" ile Meyra Palace Hotel'de gerçekleştirilecek "Yeşil Çerçeve Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni"ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00/14.30)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Valiliği ve Manisa OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edecek, Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu açılışı ile Kula Halit Tokul Anadolu İHL Uygulama Camisi temel atma törenine katılacak ve Ahmetli Belediyesini ziyaret edecek.

(Manisa/10.15-18.30)

4- AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Sosyal Poli̇ti̇kalarda Gönül Adımları Balıkesi̇r’i̇ Di̇nli̇yoruz programına katılacak, Büyükşehi̇r Beledi̇yesini, Vali̇li̇ği̇ ve esnafı ziyaret edecek, engelli̇ ve yaşlı bireylerin bulunduğu ailelere konuk olacak.

(Balıkesir/08.30-18.30)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ATO Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen 2'nci Türkiye Kooperatifler Fuarı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Kongre Merkezi'nde TİM İnovasyon ve Girişimcilik Haftası programına katılacak.

(İstanbul/10.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

4- TÜİK, 2016 yılı kültür ekonomisi ile bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin kendi hesabına çalışanlara yönelik verileri açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

2- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 24'üncü Bakanlar Konseyi Toplantısı takip edilecek.

(Viyana)

3- Batı Balkan ülkelerinin liderleri bölgesel entegrasyon ve AB ilişkileri ele almak üzere bir araya gelecek.

(Sofya)

4- Katalanlar, İspanya karşıtı büyük çaplı bir gösteri düzenleyecek.

(Brüksel)

5- AB Adalet ve İçişleri Konseyi toplantısı yapılacak.

(Brüksel)

6- Birleşmiş Milletler gözetimindeki Suriye görüşmelerinin 8. turu muhaliflerin katılımıyla BM Cenevre Ofisi'nde devam edecek.

(Cenevre)

7- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana)

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davanın görülmesine Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 86 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul)

2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, tutuklu yargılandığı davanın görülmesine Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

(Ankara/09.30)

3- Hrant Dink cinayeti davası

- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşgun Çakar ve ana dava dosyası sanıkları Ogün Samast, Erhan Tuncel ile jandarma görevlileri, gazeteciler Ekrem Dumanlı ve Ercan Gün'ün de aralarında bulunduğu 85 sanığın yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(İstanbul)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 11'inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 10'uncu Erken Rezervasyon Kampanyası tanıtımı ve basın toplantısı ile 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'ne katılacak ve AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

(İzmir/11.00-17.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi gruplarında son hafta maçları yapılacak.

- C Grubu'nda Medipol Başakşehir, Portekiz'in Braga, I Grubu'nda da Atiker Konyaspor, aynı ülkeden Vitoria Guimaraes ile karşılaşacak.

(İstanbul/21.00/Guimaraes/23.05)

2- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe-Knack Roeselare ve VfB Friedrichshafen-Halkbank maçları yapılacak.

(İstanbul/18.00/Friedrichshafen/22.00)

3- Voleybol Erkekler Challenge Kupası'nda Maliye Piyango, deplasmanda Slovakya'nın VKP Bystrina takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Nitra/20.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA