Görme Engelli Öğrencilerin Kayak Keyfi

Gaziantep GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Erikçe Kent Ormanı'ndaki sentetik pistte şişme botlarla kaymanın keyfini yaşadı.

Gaziantep GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Erikçe Kent Ormanı'ndaki sentetik pistte şişme botlarla kaymanın keyfini çıkardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Erikçe Kent Ormanı'ndaki yapay kayak merkezinde öğrenci, öğretmen ve velilere çorba ikramında bulunuldu.

"Yürüyen bant" ile zirveye çıkmaya ve kaymaya korkan çocuklar, veliler ve öğretmenlerinin de yardımıyla kaymanın keyfine varınca tekrarını istedi.

Çocuklar, defalarca zirveye çıkarak arkadaşları, öğretmenleri ve anne babalarıyla birlikte kaydı.

Çocuklarla birlikte kayan görme engelli okul müdürü Mehmet Yıldız, AA muhabirine, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Güzel bir organizasyon olduğunu dile getiren Yıldız, "Aldığımız geri bildirimler, izlenimlerimiz, gözlemlerimiz çok olumlu. Moral açısından bu çocukların mutluluğu bize yetiyor. Çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Böyle bir ortamın oluşmuş olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Onların her alanda yetişip, ülkesine, milletine faydalı bireyler olmasını arzu ediyorum. Nitekim onlar da bunu yapabilecek kapasitedeler. Yetenek ve ilgileri de buna müsait." ifadelerini kullandı.

Mehmet Yıldız, programa katkı sunanlara teşekkür etti.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ayşenur Mirkelam'ın da katıldığı programda, okulun çeşitli etkinliklerinde başarı gösteren öğrencilere ödüller verildi.

Kaynak: AA