Gönül Elçileri Projesi

Vali Doğanay'ın eşi Esma Doğanay, biri Suriyeli iki aileyi ziyaret etti.

Artvin Valisi Ömer Doğanay'ın eşi Esma Doğanay, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında il merkezinde yaşayan ve maddi durumları iyi olmayan iki aileyi evlerinde ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin eşi Hacer Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki'nin eşi Güner Tilki ile ilk olarak Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldikleri Artvin'in Çarşı Mahallesi'nde yaşayan Afra Elsuveyd'i ziyaret eden Doğanay, 5 nüfuslu ailenin talep ve sorunlarını dinledi.

Doğanay, Artvin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ev eşyası ve gıda yardımı yapılan ailenin çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Afra Elsuveyd, ziyaretten duydukları memnuniyetini dile getirerek, Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını ve barınma başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Doğanay ve beraberindekiler daha sonra maddi durumu iyi olamayan engelli Hatice Altun'u evinde ziyaret etti.

Ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Hatice Altun, "Kas erimesi hastalığından dolayı yürüyemiyorum. Eşimden ayrı yaşıyorum ve üniversitede okuyan bir çocuğum var. Maddi durumum iyi olmadığı için Artvin Valimizi ziyaret ederek yardım talebinde bulundum. Kirada oturuyorum. Devletimiz ve Valimiz sağ olsun, bizlere kapılarını ve gönüllerini açarak yardımlarda bulundu. Allah devletimize, hükümetimize ve milletimize zeval vermesin." diye konuştu.
Kaynak: AA