Girişimcilik Kursunu Bitiren Eski Hükümlüler Belge Aldı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği açılan girişimcilik kursunu bitiren 23 eski hükümlü belgelerini aldı.

İŞKUR Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, açılan girişimcilik kursuna 24 eski hükümlünün kayıt yaptırdığını, bunlardan 23'ünün kursu başarıyla bitirip belge almaya hak kazandığını söyledi.

Bu kursla eski hükümlülerin işlerini kurarak istihdama ve aile bütçelerine katkı sağlamasının hedeflendiğini belirten Turan, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda kursu tamamlayan 7 eski hükümlü proje hazırlamış ve bu projeler burada görüşülerek onaylanmıştır. Bu projelere asgari ücretin 15 katı kadar ücret hibe olarak verilebilecek. Kursu bitiren tüm kursiyerlerin proje hazırlamasını istiyoruz. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün proje üretme çalışmaları devam etmektedir. Suç mağdurlarına destek amacıyla ilimizin önemli sanayi kuruluşlarından Duru Bulgur'un katkılarıyla 'İlmek İlmek Hayallere' Projesi'nin hayata geçirilmesi de gündemimizde."

Belge alan Ramazan Koraş'da hayvancılık projesini hazırladığını, proje kapsamında alacağı 3 büyükbaş hayvanı çoğaltarak bundan sonraki hayatını suça karışmadan devam ettireceğini söyleyerek yetkililere teşekkür etti.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Turan, İŞKUR İl Müdürü Kenan Ateş ve Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, Koruma Kurulu üyeleri ve eski hükümlüler katıldı.

Kaynak: AA