Diyarbakır'da Otobüste Kitap Okuma Etkinliği

Vehbi Koç İlkokulunda bir grup öğrenci, veli ve öğretmen, farkındalık oluşturmak amacıyla belediye otobüsünde kitap okudu.

Diyarbakır'da bir grup öğrenci, veli ve öğretmen farkındalık oluşturmak amacıyla belediye otobüsünde kitap okudu.

Merkez Kayapınar ilçesi Vehbi Koç İlkokulundan bir grup öğrenci ile okul yönetimi kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Ben, annem, babam ve öğretmenim kitap okuyoruz" sloganıyla proje hazırladı.

Proje kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenci, veli ve öğretmenler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait şehiriçi ulaşımı sağlayan otobüste kitap okudu.

Öğretmen Zozan Ergün, amaçlarının toplumda kitap okuma alışkanlığının gelişmesine katkı sunmak olduğunu söyledi.

Bu projede yer almaktan gurur duyduğunu ifade eden Ergün, "Amacımız çocuklara ve velilere kitap okumayı sevdirmektir. İnşallah bir nebze de olsa dikkat çekeriz." dedi.

- "Kitap okumaya hiçbir engel yok"

Veli Sabahat Almaz da etkinliğin özellikle çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması konusunda iyi bir uygulama olduğunu belirterek, "Çocukların ellerinde telefon yerine kitap olması daha iyi. Kitap okumaya engel hiçbir durumun olduğunu zannetmiyorum. Otobüsteyken çocuklar kitap da okuyabilirler, test de çözebilirler." diye konuştu.

Veli Fatma Arca da uygulamadan memnun kaldığını belirterek, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturulduğuna dikkati çeken Arca, "Sadece çocuklar için değil halkın da bu konuda bilinçlenmesi çok önemli. Türkiye okuma oranı çok düşük bir ülke, bunun ilerlemesi için yapılan her uygulama bizi memnun ediyor." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Helin Fidan ise etkinliğin kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla yapıldığını dile getirerek, "Okumanın yaşı ve yeri yok. Her yerde, her zaman kitap okunabilir." dedi.

Zeynep Nur Bucak da kitap okumanın çok güzel olduğunu aktararak, herkese kitap okumayı tavsiye etti.

Kaynak: AA