Celal Kara Bylock'ta 'Kahraman'

Firari eski savcı Celal Kara'nın, örgüt üyelerince ByLock arkadaş listesine 'Kahraman' kullanıcı adıyla eklendiği belirlendi.

KEMAL KARADAĞ - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu firari eski savcı Celal Kara'nın, örgüt üyeleri tarafından ByLock arkadaş listesine "Kahraman" kullanıcı adıyla eklendiği tespit edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aralarında firarilerin de bulunduğu FETÖ üyesi eski hakim ve savcıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock mesajlarının içeriklerine ulaşıldı.

ByLock aracılığıyla firari durumdaki eski savcılar Fikret Seçen ve Cihan Kansız, eski hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile eylülde tutuklanan meslekten ihraç edilen hakim Kazım Kahyaoğlu'nun da aralarında bulunduğu örgüt mensuplarına 2015'te grup iletileri gönderildi.

"Dikkatli olun" talimatının verildiği örgüt mensubu eski hakim ve savcılara gönderilen iletiler arasında, "Bu davanın akıbetinden endişe etmeyin. Biraz daha sabredin." mesajı yer aldı.

FETÖ'nün yargı yapılanmasını oluşturanlara, "Baharın heyecanı olmasaydı kış bütün eşcara ve nebatata ölüm olurdu." iletisiyle de moral verilmeye çalışıldı.

Mesaj içeriklerinin yanı sıra kullanıcı bilgilerinin de ele alındığı çalışmaların ardından eski savcı Celal Kara'nın bazı örgüt mensuplarınca ByLock arkadaş listesine "Kahraman" kullanıcı adıyla eklendiği belirlendi.

Eski savcı Seçen ise "Halid" ve "Fikret Bey" isimleriyle arkadaş listelerine eklendi.
Kaynak: AA