Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu Açıklaması

'Ülkemizin içinden geçtiği durumları görüyorsunuz. Emekçi kardeşlerimin bu süreçte dimdik arkamızda durmalarını istiyoruz. Sizlerin desteğiyle yolumuza büyük, güçlü Türkiye olarak devam edeceğiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Ülkemizin içinden geçtiği durumları görüyorsunuz. Emekçi kardeşlerimin bu süreçte dimdik arkamızda durmalarını istiyoruz. Sizlerin desteğiyle yolumuza büyük, güçlü Türkiye olarak devam edeceğiz." dedi.

Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda toplanan Hak-İş üyesi işçilere hitap etti.

Taşeron işçilere, bekledikleri kadro müjdesini verdiklerini anımsatan Sarıeroğlu, bu süreçteki desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

İşçilerin geçmişten bu yana biriken birçok sorunu olduğunu, bu sorunları teker teker gündemden kaldırdıklarını anlatan Sarıeoğlu, "İşçilerimiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı işler yapmaya devam edeceğiz. Çıktığımız yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Sizlere güveniyoruz. Sizler de bize güvenmeye devam edin." diye konuştu.

Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesinde emeği geçen, gece gündüz çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.

Yapılan düzenlemenin detaylarına ilişkin bilgi veren Sarıeroğlu, "İşimiz çok, yolumuz uzun. Ülkemizin içinden geçtiği durumları görüyorsunuz. Emekçi kardeşlerimin bu süreçte dim dik arkamızda durmalarını istiyoruz. Sizlerin desteğiyle yolumuza büyük, güçlü Türkiye olarak devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Bize düşen canla başla çalışmak"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanların destekleriyle uzun yıllardır devam eden bir sorunu çözdüklerini söyledi.

Artık kamuda taşeron sisteminden vazgeçildiğini vurgulayan Arslan, "Sizler de bundan sonra birer kamu çalışanı olarak işlerinize, hayatınıza devam edeceksiniz. Bize düşen görev, bize verilen bu değer karşılığında canla başla milletimiz, devletimiz ve insanımız için gece gündüz çalışmak olacak." dedi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının büyük bir infiale neden olduğunu vurgulayan Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu meydanda aynı zamanda Kudüs ve Filistin ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın bütün İslam dünyası liderlerine yaptığı çağrı, sivil toplum örgütlerine yaptığı çağrının gereği olarak biz de bundan sonra kararlı bir şekilde ABD'nin Filistin ve Kudüs'e yönelik tavrına karşı dimdik ayakta olacağız ve liderimizin arkasında hep birlikte mücadele edeceğiz. Hak-İş olarak aynı zamanda ikinci bir görevimiz var. Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak bu olaya karşı ABD'ye tepki koymaya ve Kudüs'ü asla İsrail'e başkent yaptırmama konusunda kararlı bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz."

Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile omuz omuza ülkenin kalkınması, barışı ve kardeşliği için çalışmayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA