Büyükşehir, Belediyeler Kategorisinde Birinci

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımları ve bu kapsamda yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle takdir görmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından düzenlenen proje kapsamında yapılan derecelendirmede belediyeler kategorisinde birincilik ödülü Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

Büyükşehir, Belediyeler Kategorisinde Birinci
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ’İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesi’ kapsamında çevreye katkı veren kurum ve kuruluşlar arasında detaylı bir derecelendirme yapıldı. Bu derecelendirme sonucunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi birincilik ödülüne layık görüldü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne birincilik ödülü 12 farklı alanda yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle verildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucu Kayseri’de dolmuşların kaldırılıp doğalgazlı otobüslerin getirilmesi, akıllı kavşak düzenlemeleri, 35 kilometrelik raylı sistem hattı, KAYBİS ile bisikletin toplu ulaşımın bir parçası haline getirilmesi, P ve S plakaların trafikteki düzeni gibi konuların çevresel anlamda ulaşımda yapılmış çok önemli çalışmalar olduğu vurgulandı.

Ulaşımdaki çalışmaların yanı sıra düzenli çöp depolama sahasının yapımı, bitkisel atık kompost tesisi, gürültü haritası çıkarılması ve eylem planı, çevresel eğitim faaliyetleri, çevresel geri kazanım tesisleri, 13 adet su arıtma tesisi ve 18,5 milyon metrekareyi bulan yeşil alanlar Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne birincilik ödülü getiren çalışmalar oldu.
Kaynak: İHA