Beypazarı'nda Gıda Güvenliği Toplantısı

Beypazarı ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından gıda güvenliği toplantısı düzenlendi.

Beypazarı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ali Pekmezcioğlu, Beypazarı Ticaret Odası toplantı salonundaki programda yaptığı konuşmada Beypazarı adı taşıyan, marka olmuş her ürüne, belirli bir norm ve ölçü getirilmesini kendilerine görev bildiklerini belirtti.

Tarih doğa ve kültür şehri Beypazarı'nın, geleneksel mutfağı ve yöresel ürünleriyle marka haline geldiğini kaydeden Pekmezcioğlu, şunları söyledi:

"Şu bir gerçek ki; dünya üzerinde yöresel tat ve lezzetler, koruma ve denetim altındadır. Bizde ise yöresel ürünlerimiz benzemezlik ve çeşitlilik arz etmektedir.

Sebebi ise, yöresel tat ve lezzetlerimizi üreticilerin inisiyatifine, terk etmiş olmamızdır. Biz Beypazarı Belediyesi Kent Konseyi olarak, bölüm komisyonlarımızla, her dalda uzman kişileri bünyemizde barındırıyoruz. Durum böyle olunca, Beypazarı adını taşıyan her türlü ürün üzerinde, kendimizi hak sahibi saymaktayız. Yalnız ticari kar amacı güdülerek, yöresellikten uzak satışa sunulan ürünler, öncelikle Beypazarı'na zarar vermekteler."

Toplantı, görüşlerin alınmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA