Başkan Ak'dan İŞ-KUR İş Kulübüne Ziyaret

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi ve İŞ-KUR Genel Müdürlüğü iş birliği ile istihdama katkı amacıyla pilot uygulaması başlatılan İŞ-KUR İş Kulübünü ziyaret etti.

Başkan Ak'dan İŞ-KUR İş Kulübüne Ziyaret
İş arayanla işveren arasında köprü oluşturacak, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek İş Kulübünü Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve İŞ-KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ile birlikte ziyaret eden Başkan Ak, "İŞ-KUR’la istihdama katkı sağlayacak önemli bir adım atıyor ve iş arayanla işvereni buluşturmayı hedefliyoruz. İnşallah çok sayıda kişiye ulaşır ve iş bulmasına aracılık ederiz. Keçiören’e katma değer sağlayacak bu proje aynı zamanda istihdamın artması ile ülkeye de katma değer sağlayacak. Buradan fayda sağlayan herkese iş hayatında başarılar diliyorum" dedi.

İş birliği için Başkan Ak’a teşekkür eden İŞ-KUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise, "Türkiye’ye model olacak bu çalışma ile iş arayanları iş gücü piyasasına dahil edecek, beceri kazandıracak, mesleki yönlendirmeler ile doğru karar vermelerine yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.

Meslek bilgi merkezi, mesleki yönelim test uygulama birimi, bireysel görüşme birimi, iş kulübü eğitimi uygulama birimi bölümlerinden oluşan merkezde özgeçmiş hazırlama, iş arama teknikleri, doğru işçiyle doğru işi buluşturma konularında da katılımcılara bilgi veriliyor.
Kaynak: İHA