Barakazi, Trump'ın Kararını Kınadı

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ABD Başkanı Donalt Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı almasını kınadı.

Barakazi, Trump'ın Kararını Kınadı
Semavi dinler için kutsal bir mekan olan Kudüs’ün, İsrail’in başkenti olarak tanınmasının kabul edilemez olduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “ABD Başkanı Trump, Sadece Müslüman dünyasından değil, dünyanın her yerinden gelen uyarılara rağmen Kudüs hakkındaki açıklamasını yaptı. Kudüs’ün hukuki statüsünü değiştirecek, ihlal edecek bu açıklama, tüm dünyada yankı buldu ve farklı söylemlerle kınandı. İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik için kutsal bir mekan olan Kudüs’ün statüsüyle oynamaya çalışmak, tüm bölgede endişeye sevk etmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu durumu çok güzel özetledi; ‘Böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Kudüs’ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım, tüm İslam aleminde infiale sebep olacaktır, bu barış zeminini dinamitleyecek, bölgemizde yeni gerilimlerin, çatışmaların fitilini ateşleyecektir. Bölgemizin huzur, barış ve güvenliği iç politik hesaplara kurban edilemez.’ Özellikle Müslüman coğrafyasında tepkiyle karşılanan bu karardan vazgeçilmeli ve Kudüs’e dokunulmamalıdır”dedi.

Kudüs’ün, İslam alemi için çok hassas bir konu olduğunu vurgulayan Barakazi “Açıklanan kararın ardından tüm gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Dünyanın her yerinde, her dinden vicdan ve akıl sahibi insanlar bu kararı meşru bulmamaktadır. Filistinli kardeşlerimiz her gün insanlık dışı muamelelere maruz kalırken, İsrail’e böyle imkan tanınmasının hukuki ve insani izahatı olamaz. Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Kudüs’ün bütün kutsal mekanlarının statüsüne saygı gösterilmesi gerekmektedir”ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA