Bandırma Halindeki Balık Çeşidi Arttı

Balıkesir Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık, Bandırma halindeki bazı balık çeşitlerinin geçtiğimiz yılın kasım ayı dönemine göre artış gösterdiğini bildirdi.

Başkan Işık, yaptığı yazılı açıklamada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Bandırma Balık Hali'ne kasım ayında gelen bazı balık çeşitlerinin sayısında geçen yılın aynı dönemine göre artış olduğunu aktardı.

Geçen yılın kasım ayında hale 6 bin kasa hamsi geldiğini, bu sayının bu yıl 8 bin kasaya yükseldiğini belirten Işık, şunları kaydetti:

"Geçen yıl hale gelen sardalya sayısı 6 bin 200 kasa iken bu yıl 11 bin kasaya yükseldi. Aynı dönemde gelen bin 400 kasa istavrit, bu yıl 6 bin 600 kasaya yükseldi. Geçen yıl 12 bin çift palamut halde yerini alırken bu sene bu sayı 20 bine yükseldi.

Geçen yıl gelen 4 bin kasa lüferin sayısı ise bu yıl neredeyse iki katına yükselerek, 7 bin 300'e ulaştı. Çinekop ve tekir kasasında büyük düşüşler yaşandı. Geçen yılın kasımında 16 bin kasa çinekop gelirken, bu yıl sayı bin 200'e düştü. Tekir de ise sayı 2 bin 500 kasadan bin 500 kasaya kadar düştü."

Kaynak: AA