Asansörlere Periyodik Bakım Uyarısı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Yozgat İl Temsilcisi Tahir Demirel, asansörlerin düzenli bakımının yapılması konusunda vatandaşları uyardı.

Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenli bakımı yapılmayan asansörlerin üzücü olaylara neden olabileceğini söyledi.

Asansör sistemlerinde proje aşamasından uygulamaya ve periyodik kontrollere kadar geçen süreçlerde, dikkat edilmesi ve uyulması gereken kurallar olduğunu anlatan Demirel, "Binalarda kullanılan asansörlerin önemi ve kullanımı da her geçen gün artmaktadır. Asansör kullanımında, gerekli denetimlerin yapılmaması ve doğru kullanılmaması da kazaları beraberinde getirmektedir." diye konuştu.

Demirel, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren asansörlerin yılda bir defa kontrol edilmesi gerektiği ve bu kontrollerinin akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yapılması gerektirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Makine Mühendisleri Odası Yozgat Temsilciliği olarak Yozgat Belediyesi ile protokol imzaladık. 1 Aralık 2017'den itibaren 2 yıl boyunca Yozgat halkının asansör konusunda can ve mal kaybı sıkıntısı yaşamaması için kontrollerimiz başlamıştır. Asansör periyodik kontrolleri bina sorumlusuna aittir. Bina sorumlusunca kontrolüne izin verilmeyen asansörler yıllık kontrolü yapılıncaya kadar veya gerekli düzeltme faaliyetleri tamamlanıncaya kadar, yapının bağlı bulunduğu belediye tarafından mühürlenerek hizmetten men edilecektir. Asansörlerinin bakımını yaptırmak isteyen bina yöneticileri de odamıza müracaat ederek, asansörlerinin bakımlarını yaptırabilirler."

Kaynak: AA