AOSB Başarılı Sanayicileri Ödüllendirdi

Antalya OSB yönetimi tarafından düzenlenen törende 14 kategoride dereceye giren başarılı firmalara ödül verildi Antalya Valisi Karaloğlu: 'Bu ülkede taş üstüne taş koyan bütün iş adamlarımızı canı gönülden kutluyorum. 2018'in 2017'den daha iyi olmasını temenni ediyorum' OSBÜK Başkanı Kütükcü: 'OSBÜK olarak ABD'nin Kudüs'ü sözde başkent ilan eden sorumsuz tavrını kesinlikle tanımıyor, en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu konuda devletimizin alacağı her türlü kararın yanında olacağımızı açıkça ifade ediyoruz'

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yönetimi, başarılı firmaları ödüllendirdi.

Akra Barut Otel'de düzenlenen "AOSB 2016 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni" ile 14 kategoride dereceye giren firmalara ödülleri verildi.

Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2016'nın Türkiye için kimsenin hatırlamak istemediği zor bir yıl olduğunu, Antalya için daha da zor geçtiğini söyledi. Antalya'nın turizm kenti olduğunu anımsatan Karaloğlu, turizm kötü gittiği zaman bundan tarımın da sanayinin de ticaretin de etkilendiğini kaydetti.

Karaloğlu, turizmden ticarete 2017 rakamlarının 2016'ya göre çok daha iyi olduğunu ifade ederek, Türkiye ekonomisinin büyümeyi sürdürdüğünü, turizm rakamlarının da geçen yıla göre ciddi şekilde yükseldiğini vurguladı.

Sanayicilere çok değer verdiklerini belirten Karaloğlu, "Sadece burada ödül alanlar değil, bizim için bütün sanayicilerimiz çok değerli çünkü sizin ürettiğiniz toplam değer, bu milletin toplam değerini oluşturur. Sizin oluşturduğunuz iş ve aş, bu milletin evine akşam huzurlu, mutlu gitmesine vesile olur. Bu ülkede taş üstüne taş koyan bütün iş adamlarımızı canı gönülden kutluyorum. 2018'in 2017'den daha iyi olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ödül alan firma sahiplerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

- OSBÜK Başkanı Kütükcü

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü de ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla ilgili, "Kudüs, İslam aleminin ilk kıblesidir. Dinmeyen acımız Filistin'in ebedi başkentidir, öyle de kalacak. Bizim yüreğimizin ta kendisidir. OSBÜK olarak ABD'nin Kudüs'ü sözde başkent ilan eden sorumsuz tavrını kesinlikle tanımıyor, en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu konuda devletimizin alacağı her türlü kararın yanında olacağımızı açıkça ifade ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Türk iş dünyasının bugüne kadar tüm stres testlerinden başarıyla geçerek üretmeye, ihracat yapmaya, istihdam sağlamaya devam ettiğine dikkati çeken Kütükcü, ihracatta geçen yılın tüm kayıplarının telafi edildiğini, sanayinin de önemli aktörlerden biri olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Kütükcü, Antalya'nın, turizm başkentinde sanayi üretiminin de yapılabileceğini ortaya koyduğunu kaydederek, kentteki ihracatçı firmaların sayısının son 10 yılda ikiye katlandığını, 1976 yılında kurulan AOSB'nin de bugün 328 firma ile 13 bin kişiye istihdam sağlayan çok önemli bir sanayi merkezi olduğunu dile getirdi.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar da sanayicilerin barış, sükunet ve istikrar istediğini, ekonominin ancak bu şekilde gelişebileceğini bildirdi.

Ar-Ge ve inovasyonun önemine dikkati çeken Bahar, teknoloji takip edilmez ve sanayi 4.0'ı yakalamada geride kalınırsa bundan 20 yıl sonra bugünkü firmaların yüzde 80'inin olmayacağını söyledi.

- CHP ve MHP genel başkan yardımcıları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da ABD'nin Kudüs kararıyla ilgili, "Ortadoğu kan gölüne çevrilmiş durumda. Ortadoğu'da yeni bir oyunun tam ortasındayız. Trump'ın aldığı kararla, ABD geri adım atan bir ülke durumuna gelecektir. Ben böyle düşünüyorum. Ve bu konu milli bir konudur. Tüm siyasi partilerin de böyle düşündüğünü, böyle değerlendirdiğini biliyorum." diye konuştu.

Budak, ekonominin büyümenin sağlanması, yabancı yatırımcıların çekilebilmesi için OHAL'in mutlaka kaldırılması ve normalleşme sürecine girilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal da Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni sanayi stratejisi ile yapısal reformlar yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, AOSB'de en yüksek satış hasılatı yapan, en yüksek kurumlar vergisi ödeyen, en yüksek ihracat, yatırım yapan, istihdam sağlayan, kadın istihdamı sağlayan firmalar ile Türkiye'nin en büyük 500, ikinci büyük 500 firma arasına giren firmalar, en yeşil fabrika, en yüksek ÖTV ödeyen ve istikbal vadeden firmaları ödüllendirildi. Ayrıca, duayen sanayici, onur ve saygı ödülleri de verildi.

Törene kent protokolünün yanı sıra siyasiler, sanayiciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA