Ankara Kışa Hazır

Başkentte kar ve buzlanmaya karşı mücadele kapsamında 857 araç ve 3 bin personel görev yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, kar ve buzlanmaya karşı hazırlıkların tamamlandığı, bu kapsamda 857 araç ile 3 bin personelin görev yapacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kış aylarının gelmesiyle Başkentte kar ve buzla mücadele için gerekli önlemler alınıyor.

Bu kapsamda, 25 ilçedeki çalışmaların sorunsuz bir şekilde sürmesi için ilçelere araç takviyesi yapıldı.

Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, 7/24 esasına göre üç vardiya halinde çalışıp karla mücadele araçlarıyla Meteoroloji'den alınan bilgilerle, gerekli durumlarda şehrin en çok yağış alan nokta ve merkezlerinde, kar ve buzlanma çalışması yürütüp nöbet tutacak.

Konya yolu Kepekli Kavşağı, Havaalanı Yolu, İstanbul, Eskişehir ve Samsun yolu, Ankara Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı gibi ana cadde ve bulvarlar ile şehrin ana giriş yollarında, kar yağışının yoğun olduğu yüksek mevkilerde ve trafik yoğunluğunun olduğu kavşaklarda bekleyecek araçlar için 110 bekleme noktası belirlendi.

Çalışmalarda, 119 özel donanımlı kar küreme aracı, 75 kürekli kamyon, 70 kürekli tuzlama ekibi, 300 kamyon, 125 ekip aracı, 46 greyder, 37 loder, 61 beko-loder, 19 dozer ve 5 özel donanımlı solüsyon tankeri olmak üzere 857 araç hazır bekleyecek. Kar ve buzla mücadele çalışmalarında 3 bin personel görev yapacak.

Kış mevsiminin, yol ve trafik güvenliği bakımından sorunsuz geçmesi, ulaşımda aksamaların olmaması için vatandaşların da kar yağışı olan günlerde toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve araç lastiklerinin kış mevsimine uygun olması gerekiyor.
Kaynak: AA