Akademisyenler Engellilerle Basketbol Maçı Yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile öğretim üyeleri, "Engelleri Birlikte Aşalım" etkinliği kapsamında, Muş Bedensel Engelliler Basketbol takımıyla maç yaptı.

Üniversitenin spor salonunda düzenlenen etkinlikte, renkli görüntüler oluştu.

MŞÜ Rektörü Polat, karşılaşmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Üniversitesinin açıldığı günden itibaren en anlamlı faaliyetlerden birini düzenlediklerini ifade eden Polat, "Engelli kardeşlerimizle ilgili farkındalık oluşturmak için tekerlekli basketbol takımı ile maç yapacağız. Bu etkinliğin, engelli olan bütün insanlara, engelliler hakkında çok önemli bir bilinç oluşturacağını düşünüyorum." dedi.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise üniversitenin hazırladığı etkinlikten dolayı memnun kaldıklarını dile getirdi.

Korkmaz, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle başlayan, engellilere çağ atlatan kanun ve yasalardan sonra engeliler güzel imkanlara kavuştu. 17 yıldır sivil toplum kuruluşlarında görev almaktayım. Önceden engellileri evlerinde ziyaret ettiğimizde engeliler saklanıyordu. Şimdi ise engelliler en baş köşede. Bunun en büyük sebebi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çağ atlayıcı atılımlardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Üniversitemizin yaptığı bu etkinlikten dolayı rektörümüze teşekkür ediyoruz. Bizim sandalyemize oturan, koltuk değneğimizle gezenler ancak bizim halimizden anlar ve empati kurarlar."

Korkmaz, Rektör Polat'a forma hediye etti.

Kaynak: AA