800 Bin TL'ye Yapılan Zabıtan Mahallesi Konağı Açıldı

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Zabıtan Mahallesi Konağı, düzenlenen törenle açıldı.

800 Bin TL'ye Yapılan Zabıtan Mahallesi Konağı Açıldı
Namık Kemal Caddesi üzerinde yaklaşık 800 bin lira harcanarak yaptırılan konağın açılışı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, Zabıtan Mahalle Muhtarı İsmail Candan ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “ Sizler varsanız bizler varız. Sizler olmazsanız bizim hiçbir hükmümüz olmaz. Sizler varsınız ki, bu hizmetleri yapıyoruz. İzmit Belediyesi yeni nesil belediyecilik yapıyor. Temizlik, asfalt, kaldırım, çevre düzenlemesi gibi işleri zaten yapıyoruz. Sizlerin sosyal ihtiyaçlarınıza göre planlamalar yapıyoruz. Sizleri ablamız, kardeşimiz, anamız, babamız gibi görüp sevip hizmete de öyle koşuyoruz. Bunun sonucunda böylesine güzel hizmetler ortaya çıkıyor. İhtiyaçlarınız için sık sık anketler yapıp sizlerin ihtiyacınıza göre hizmetler yapıyoruz.Zabıtan halkımız da, Gökçeler’deki halkımız da konaklara layıktır. Yenişehir’de Yahya Kaptan da konaklara layıktır. Köylümüzde şehirlimizde yediden yetmişe kadar, hangi siyasi görüşte olursa olsun herkes bizim için bir numaradır ve böylesine güzel konaklara layıktır. Her konağımızda kadınlarımız için kurs yerleri açıyoruz. Bizden yeter ki kurs isteyin, biz seve seve açmaya hazırız” dedi.

“ Herkes bizim kardeşimizdir” diyen Başkan Doğan, “Yeter ki, birliğimiz beraberliğimizi koruyalım. İstiklal Marşımızı gür sesle özgürce okuyabiliyoruz. Filistin halkı, Suriye halkı ne yazık ki okuyamıyor. Yeni Arakanlı çocukların kaldığı kamplardan geldim. Çok zor şartlarda yaşam savaşı veriyorlar. Özgürlükleri yok. Biz bugün buradaysak, güzel bir hizmeti açabiliyorsak bu, kahraman askerimiz, polisimiz, güvenlik görevlilerimiz sayesindedir. Allah ordumuza, askerimize, polisimize güç kuvvet versin. En zor şartlarda ülkemiz için görev yapan askerimiz ve polisimiz için ne kadar övünsek, gurur duysak azdır. Bayrak uğruna, ezanlar uğruna, vatan uğruna, cumhuriyetimiz, devletimiz uğruna şehitler veriyoruz, gaziler oluyor, vermeye de her zaman hazırız. Çok çalışmamız lazım, birlik beraberliğimizi korumalıyız. Ayrı gayri olmamalıyız. Milletin kuruşunu ziyan etmeden ülke için harcamalıyız. Ciğerimiz, kalbimiz Kudüs için yanıyor. Yeni bir Haçlı seferleri yapılıyor. Yüzyıllarca süren Haçlı seferleri bugün farklı şekilde yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 644 metrekarelik bir alan üzerine 3 katlı olarak yaptırılan konağın zemin katında emekli odası, birinci katında İZMEK kurs odaları, ikinci katta öğrenciler için etüt odaları bulunuyor.
Kaynak: İHA