Yılın Son Halk Günü Toplantısı Gerçekleştirildi

Oltu Kaymakamlığı tarafından aylık olarak düzenlenen Halk Günü Toplantısı Oltu Kaymakamı Şenol Turan başkanlığında gerçekleştirildi.

Yılın Son Halk Günü Toplantısı Gerçekleştirildi
Yılın son toplantısı olan Aralık ayı halk günü toplantısında, geçen toplantılarında olduğu gibi vatandaşların iş ve nakdi yardım talepleri ön plana çıktı. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen Kaymakam Turan, vatandaşların durumlarını değerlendirerek yardımcı olacağını söyledi.



Öte yandan toplantıda, geçtiğimiz toplantılara sürekli katılarak taleplerini dile getiren vatandaşların katılmamış olması da dikkatlerden kaçmadı.

Halk günü toplantısının ardından yine aylık olarak düzenlenen Aylık Güvenlik Toplantısı’na geçildi.

Güvenlik Toplantısına İlçe Kaymakamı Şenol Turan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gazi Atmaca, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir, İlçe Emniyet Müdür Vekili Enes Şimşek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Oltu Şefi Murat Elmacı ile mahalle muhtarları katıldı.

Kaymakam Turan, güvenlik toplantısına geçtiğimiz günlerde cenazeleri olan Özdere ve Topkaynak muhtarlarına başsağlığı dileklerini ileterek başladı.

Daha sonra sahte rapor ile engelli maaşı almaya çalışan şahsın savcılığa bildirildiğini ve sosyal yardımlaşmadan aldığı yardım kömürünü satarken yakalanan şahısların ise yardımlarının kesildiğini belirten Kaymakam Turan, kar yağışı ile ilgili olarak da bütün tedbirleri aldıklarını ifade ederek, “Kapan köy yolları için vatandaşlarımız bazen yalan beyanda bulunarak greyder ve ambulans istemektedir. Muhtarlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ediyorum. Devletin bu tür imkânlarını suiistimal etmeyelim” dedi.

Daha sonra söz alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Oltu Şefi Murat Elmacı, toplumun tepkisini çeken avcılar konusunda bilgilendirme yaparak, “Gece avlanmak kesinlikle yasaktır. Yasa dışı avlanan avcılara karşı işlem yapacak kurum Milli Parklar ve İlçe Jandarma Komutanlığıdır. Dışarıdan gelen avcıların köyde av yapabilmesi için o köyden birisinin desteğini alıyor. Kime ceza yazmak istesek yanında o köyden birisi ile karşılaşıyoruz. Fahri av müfettişliği ise tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Bu müfettişlerin sadece tutanak tutma yetkisi bulunuyor. Fahri av müfettişleri, muhtarlar ve vatandaşlar avcılara karşı jandarmaya haber vermenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olan 25 Mart 2018 için, önceki kutlamalara nazaran daha farklı etkinlikler düşündüklerini ve en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA