Van'da Yol Ve Asfalt Çalışması

Van Büyükşehir Belediyesince başlatılan yol genişletme ve asfalt çalışmaları devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Yol Yapım Bakım Onarım Dairesi ile Fen işleri Dairesi Başkanlığı tarafından Hasanbey Caddesi'nde başlatılan çalışmaların sürdüğü belirtilerek, bu kapsamında yol genişliği 20 metreye çıkarılan caddede, iki kavşağın yapılacağı ve çalışmaları engelleyen elektrik ile telefon direklerinin kaldırılacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, "İpekyolu Caddesi'ne bağlanan Hasanbey Caddemiz yaklaşık olarak 4,5 kilometre uzunluğundadır. Burada genişletme ve asfalt çalışmasının yanı sıra Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından kavşak düzenlemesi yapıyoruz. Caddemizin bir kısmını asfaltladık. Hava şartları el verdiği sürece çalışmaların devam edeceğiz. Caddemizde sağlı sollu kaldırım çalışması da yapacağız. Valimizin talimatlarıyla yolun ışıklandırılması da yapılacak." ifadesini kullandı.

Tamer, çalışmaların tamamlanmasıyla caddenin son derece ferah ve modern bir yapıya kavuşacağına işaret ederek, "Büyükşehir Belediyesi adına özellikle cadde üzerinde ikamet eden vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendi arsalarını hibe ederek çalışmalarımıza büyük katkı sundular. Öte yandan yol çalışmalarımıza engel olan elektrik ve telefon direkleri söz konusudur. Bu konuda da ilgili kurumlar, en kısa sürede bunlar kaldırılacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA