Uşak'ta İranlı Türk Yönetmenlerin Kısa Filmleri Seyirciyle Buluşacak

İranlı Türk yönetmenlerin çektiği kısa filmler, 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivalinde seyirciyle buluşacak.

Uşak'ta İranlı Türk Yönetmenlerin Kısa Filmleri Seyirciyle Buluşacak
12-13 ve 14 Aralı’kta Uşak Üniversitesi çatısı altında gerçekleşen 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivalinde bu sene bir ilk olarak İran’ın Azerbaycan bölgesinden 10 kısa film özel gösterim olarak sinema sevenlerle buluşacak. Nüfusunun yarısına tekabül eden ve milyonlarca Türk’ün yaşadığı İran’da faaliyet gösteren yazar ve yönetmenlerin eserleri sinemaseverlerle bir araya gelecek.

İran Sinemasının estetik kodlarıyla Türk kültürünü ustaca harmanlayan İranlı Türk yönetmenlerinin Azerbaycan Türkçesinde kısa filmleri Türkiye’de 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivaline konuk olacak.

4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film festivalinde bir özel bölüm olarak gösterime sunulacak 10 film ve yönetmenleri şu şekilde;

“Kirli” Bahmen Ark ve Bahram Ark, “Kabuk” Alirıza Salmanpur, “Ses” Arturan Necefi, “Ben İsmetem” Leyla Novruzi, “Sınır Çocuğu” Rıza Camali, “Karlı Çatılar” Hayde Muradi, “Geri Dönecek” Hamid Azizi “sardunyanın Kışı” Leyla Ahadi, “Doğum Günü” Siyamek Ata ve “Karar” Kadir Fariver.

Festival’de İranlı Türk Yönetmen ve Yazar Ferhad Eivezi konuk olacak. 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film festivalinin etkinliklerinde görev alan Ferhad Eivezi “İran’ın Azerbaycan Bölgesinden Kısalar” adlı programa katılarak Festivalde gösterilen filmler ve İran Sinemasının Türk yönetmenlerinin ürettiği eserler hakkında söyleşi verecek. İstanbul’da yaşayan İranlı Türk Yönetmen ve Yazar Ferhad Eivezi festival boyunca “Kısa Film Atölyesi” düzenleyerek uygulamalı olarak öğrencilere Kısa Film çekme teknikleri hakkında pratik bir şekilde bilgi verecek.

Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivalinin iki yarışmasında toplam 12 ödül verilecek. Lisans öğrencilerine açık Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda En İyi Kurmaca, En İyi Belgesel, En İyi Canlandırma ve En İyi Deneysel ödülleri takdim edilirken, lisans öğrencileri haricinde herkese açık olan Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ise En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Ses ve En İyi Oyuncu dallarında finalistler Kanatlı Denizatı Ödülü için yarışacaklar.

Uşak Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen ve Uşak Üniversitesi’ne bağlı İletişim Topluluğunca düzenlenen bu sinema etkinliği 12-13-14 Aralık tarihlerinde Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesinin salonlarında sinemaseverlerle buluşacak.
Kaynak: İHA