Ukrayna'nın Saakaşvili Hakkındaki Kararı, Gürcistan'da Protesto Edildi

Gürcistan'da Birleşik Ulusal Hareketi, eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin Ukrayna'da gözaltına alınmasını ve hakkında yakalama kararı çıkarılmasını protesto etti.

Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin Ukrayna'da gözaltına alınması ve daha sonra da hakkında yakalama kararı çıkarılması Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te protesto edildi.

Gürcistan'ın ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketi yöneticileri ve çok sayda vatandaş, Mihail Saakaşvili'nin adına Ukrayna'da çıkarılan gözaltına alınması kararını yürüyüş ile protesto etti.

Rustaveli Caddesi'nde toplanan parti yöneticileri ve vatandaşlar, hükümet binasına kadar yürüdü.

Gürcistan ve Ukrayna bayrakları taşıyan protestocular, "Yaşasın Gürcistan" ve "Yaşasın Saakaşvili" diye sloganlar attı.

Hükümet binası önünde halka hitap eden parti liderlerinden Nika Melia ve Zaal Udumaşvili, Saakaşvili adına Gürcistan'da da yıllardır tutuklama kararı çıkarıldığını hatırlatarak, Gürcistan ve Ukrayna hükümetlerini, Saakaşvili'ye karşı gizli iş birliği yapmakla suçladı.

Konuşmacılar Gürcistan ve Ukrayna hükümetlerini Saakaşvili'nin aktif siyasetten uzaklaştırma çabasında bulunduğunu iddia etti.

- Saakaşvili'nin gözaltına alınması ve serbest kalması

Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan eski Odessa Valisi de olan Mihail Saakaşvili dün başkent Kiev'de evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Saakaşvili, güvenlik güçlerince bindirildiği araçtan taraftarların yardımıyla serbest kalmış, protesto eylemlerini sürdürmek üzere Ukrayna Parlamentosu önüne geçmişti.

Ukrayna Başsavcılığı, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve eski Odessa Valisi Mihail Saakaşvili hakkında yakalama kararı çıkardı.
Kaynak: AA