Türkiye Kooperatifler Fuarı Yarın Açılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı yarın kapılarını açacak Fuarın esnaf ve çiftçilerden girişimci ve üreticilere kadar geniş bir kesimin bilinçlendirilmesine ve ortak iş yapabilme kültürünün artırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı yarın açılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği iş birliğiyle 7-10 Aralık'ta Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarın açılışını, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci gerçekleştirecek.

Ülke kooperatifçiliğinin geliştirilmesi ve uluslararası alanda benzer kooperatif kuruluşlarıyla bağlantıya geçilerek farkındalık oluşturulması amacıyla ilki 21-23 Aralık 2012'de düzenlenen fuarın sektöre sağladığı katkılar göz önüne alınarak ikincisinin düzenlenmesine karar verildi.

40 ilde kurulan, tarımdan hediyelik eşyaya, sigortadan gıdaya, kredi kefaletten lojistiğe kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren 100'ü aşkın kooperatif ve üst kuruluşun yöresel ve geleneksel ürünlerini sergileyerek satış yapabilecekleri fuara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Bulgaristan, Çin, Danimarka, İtalya ve Rusya'dan da kooperatifler katılacak.

Fuarın, esnaf ve çiftçilerden girişimci ve üreticilere kadar geniş bir kesimin bilinçlendirilmesine ve ortak iş yapabilme kültürünün artırılarak kooperatiflerin tüm vatandaşlara ulaşmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Fuar kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sağladığı imkanlarla 4 gün boyunca saat 08.00 ve 13.00'te Kızılay metro durağından ATO Congresium'a, saat 20.00'de ATO Congresium'dan Kızılay metro durağına otobüs seferi düzenlenecek.
Kaynak: AA