TİKA'dan Lübnan'da Kadın İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'ın Suriye sınırında bulunan 4 bin 200 nüfuslu Türkmen kasabası Kavaşra'da kadınların istihdamına yönelik tekstil atölyesi kurdu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akkar vilayetine bağlı Kavaşra Belediyesi ve Kavaşra Sosyal Derneğinin talebi üzerine hayata geçirilen proje çerçevesinde ilk etapta okul önlüklerinin, sonrasında ise diğer konfeksiyon ürünlerinin üretimi planlanıyor.

Proje kapsamında tekstil atölyesinde çalışacak 20 kadına gerekli eğitimin sağlanması ve meslek edindirilmesi ve kadınların elde edecekleri gelirle ekonomik hayata katılmaları ve aile bütçelerine katkı sağlamaları hedefleniyor. Tüketiciye daha ucuz ve kaliteli ürünler sunularak elde edilecek gelirle atölyenin faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve zamanla iş kapasitesinin artırılması da öngörülüyor.

Tekstil atölyesinin açılış törenine, TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Keman Özdemir, TİKA Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt, Kavaşra Belediye Başkanı Muhammed Abdul Kerim, belediye meclis üyeleri ve TİKA yetkilileri katıldı.

Atölyenin açılışının ardından açıklamada bulunan Kavaşra Belediye Başkanı Muhammed Abdul Kerim, TİKA'ya sağlamış olduğu hizmet ve projelerden dolayı teşekkür ederek tekstil atölyesi sayesinde kızlarının iş sahibi olacağını ve halkın uygun fiyata kaliteli elbiseler giyebileceğini kaydetti.

TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Özdemir de "TİKA olarak Lübnan bizim için özel önem verdiğimiz ülkelerden birisi. Kavaşra'da kurduğumuz tekstil atölyesinde 20 kadın faaliyet gösterecek. Bu kadınların kendi ailelerine ve bütçelerine bir gelir sağlamalarını, elde edilecek gelirle işlerini büyütmelerini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA