TEMA Öğrencileri Doğayla Buluşturacak

TEMA ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle hayata geçirilen 'TEMA Eğitim Programları' kapsamında, öğrencilerde çevre ve doğa bilincinin oluşmasını sağlayacak etkinlikler yapılacak.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) iş birliğiyle öğrencilerde çevre ve doğa bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçirilen "TEMA Eğitim Programları" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

"TEMA Eğitim Programları"nın bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapıldı.

Toplantıda, eğitim programlarına katılan gönüllü öğretmenlere, okul öncesinden liseye kadar eğitim gören öğrencilerde çevre ve doğa bilinci oluşturmak için yapabilecekleri proje ve uygulamalar anlatıldı.

TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Nevzat Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim programlarıyla, çocuklar ve gençlerin doğayla bağ kurmalarını amaçladıklarını belirtti.

Çocuk ve gençlerin kapalı ortamlarda, doğadan mahrum büyümelerinin önüne geçmek istediklerini ifade eden Özer, "Çocukları doğaya, parklara çıkarmak, onları toprakla, bitkiyle, hayvanla buluşturmak istiyoruz." dedi.

Özer, projeye Ankara'dan 700 gönüllü öğretmenin katıldığını belirterek, öğretmenlere, öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulması için uygulayabilecekleri çeşitli etkinliklerin yer aldığı kılavuz kitaplar ve materyaller dağıttıklarını söyledi.

"TEMA Eğitim Programları" kapsamında 40 farklı etkinlik yapılacak. Projeyle, okul öncesi ve ilkokul çağındaki öğrencilerin doğada geçirdiği zamanın artırılması ve doğayla anlamlı bağlar kurması, ortaokul ve lise öğrencilerinin de çevre sorunlarına duyarlı, çözüme yönelik harekete geçebilen bireyler olmaları amaçlanıyor.
Kaynak: AA