Tabiatı Keşfet Yeşil Çerçeve Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla üniversiteli öğrenciler arasında düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere toplam 55 bin TL ödül verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ile Türkiye Çevre Koruma Vakfının birlikte düzenlediği Tabiatı Keşfet Yeşil Çerçeve Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere yarın ödülleri takdim edilecek. 2 binden fazla fotoğrafın katıldığı yarışmanın jüri değerlendirmesi İl Bank Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Jüri heyetinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul, doğa fotoğrafçıları Tansu Gürpınar ve Prof. Dr. Adnan Ataç yer aldı.

16 Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne ait doğa fotoğrafları arasından birinci olan yarışmacıya 20 bin TL, ikinci olan yarışmacıya 10 bin TL ve üçüncü olan yarışmacıya 5 bin TL, ayrıca 2 bin 500 TL mansiyon ödülü olarak 8 yarışmacıya 20 bin TL ödül verilecek. Yarışma kapsamında 8 mansiyon ve 3 derece olmak üzere 11 yarışmacıya toplam 55 bin TL ödül dağıtılacak. Ödül töreni 7 Aralık tarihinde Ankara’da bir otelde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşecek. TRT’nin medya sponsoru olduğu yarışmanın ödül töreni sonrasında sergi açılışı gerçekleşecek.
Kaynak: İHA