Suriye Sınırındaki Akçakale'de ABD Ve NATO Protesto Edildi

Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, ABD ve NATO’yu protesto etti.

Suriye Sınırındaki Akçakale'de ABD Ve NATO Protesto Edildi
Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde bulunan sivil toplum kuruluşları hükumet konağı önünde bir araya geldi. Topluluk, ABD ve NATO’yu basın açıklaması düzenleyerek protesto etti. Protesto gösterisine katılanlar "Yalnız değilsiniz, bu millet sizinle" pankartıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek verdi.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Akçakale Temsilcisi Fuat Gündoğan okudu. Açıklamada, "Son günlerde ülkemize yönelik yapılan çeşitli kumpaslar ve oyunlar bizleri yıldıramayacaktır. Ey NATO, ey Amerika, ey vatan haini işbirlikçiler, istiklali ve istikbali için ölümden korkmayan bu millete diz çöktürmeye sizin gücünüz yeter mi? Bu millet, bu ümmet, devletinin yanındadır. Ecdadımızdan miras kalan ve kanla alınmış bu vatanı ne sizlere ne de sizin uşaklığınızı yapan FETÖ, PYD, PKK gibi hain işbirlikçilerine, terör örgütlerine yedirmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, “Kahrolsun ABD, kahrolsun NATO“ sloganları attı.

Daha sonra AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık kısa bir açıklama yaptı. Yıldık, "Evet, MİDDER başkanımızın dediği gibi, şer güçler ittifak etmiş ve liderimizi devirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz liderimizin yanındayız. Halk olarak 15 Temmuzda nasıl liderimizin yanında durduysak bugün de halk olarak liderimizin yanındayız. Halk olarak liderimizin yanında durduğumuz müddetçe hiç bir güç liderimizi yıkamayacak. Ne Amerika’nın, ne FETÖ’nün ne de bunların taşeronluğunu yapan PKK, PYD, DEAŞ’ın gücü yetmeyecektir" dedi.

Kalabalık açıklamanın ardından dağıldı.
Kaynak: İHA