Siber Saldırı Ve Doğal Afetler Enerji Sektörü İçin Risk Oluşturuyor

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY'nin raporundan: 'Siber saldırı ve doğal afet gibi operasyonları aksatma riski yüksek olayların artış göstermesi, enerji sektörü için en büyük riski oluşturuyor' EY Türkiye Enerji Sektör Lideri Baykuş: 'Enerji şirketleri dijital dönüşümü yakından takip ederek geleceğin enerji dünyasında başarıyı yakalayabilmek için gerekli inovasyonları gerçekleştirmeli'.

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY tarafından siber saldırı ve doğal afetler gibi operasyonları engelleyici olayların artmasının enerji sektöründe riski yükselttiği bildirildi.

EY'nin hazırladığı "Enerji Sektöründe Risk Gündemi" raporunda, enerji sektöründeki şirketlerin finansal, operasyonel ve uyum riskleri sıralandı.

Doğal afetler ve siber saldırıların giderek şiddetini artırmasının, geniş kapsamlı elektrik kesintileriyle hizmetlerin aksamasına yol açtığı vurgulanan raporda, bu tür olumsuz gelişmelerin artmasıyla şirketlerin dayanıklılığı ve kesintisiz hizmet sağlama yetkinliklerinin test edildiği belirtildi.

Raporda, şirketlerin bu risklerle baş edebilmek için iş devamlılığına yönelik çözümlere odaklandığına işaret edilerek, "Siber saldırı ve doğal afet gibi operasyonları aksatma riski yüksek olayların artış göstermesi, enerji sektörü için en büyük riski oluşturuyor." ifadesi kullanıldı.

Raporda görüşlerine yer verilen EY Türkiye Enerji Sektörü Lideri Erkan Baykuş da şirketlerin, siber güvenlik riskleri, veri gizliliği ve güvenliği gereksinimlerini birleştirerek yenilikçi çözümler geliştirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Baykuş, "Risk yönetimi, robotik süreç otomasyonu, blockchain ve veri analizi gibi teknolojik ilerlemelerin verimliliği artırmak, maliyetleri azaltmak ve performansı güçlendirmek için kullanılmaya başlanmasıyla heyecan verici bir değişim geçiriyor. Enerji şirketleri dijital dönüşümü yakından takip ederek geleceğin enerji dünyasında başarıyı yakalayabilmek için gerekli inovasyonları gerçekleştirmeli." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA